Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fergie: Seger på söndag skulle vara fantastiskt

En förlust mot Cluj är lätt att glömma. United ser redan fram emot söndagens derby. Sir Alex Ferguson kallar derbyt massivt, Ryan Giggs hoppas på speltid och Wayne Rooney berättar att United har självförtroende.

United leder ligan med tre poäng före Manchester city och en seger i söndagens derby skulle ge laget ett försprång i tabellen. Då krävs det emellertid att man försvarar sig bättre än man gjorde mot Reading.

”Det kommer att vara en massiv match och om vi försvarar oss som vi gjorde mot Reading kommer vi att få problem. Om vi vinner [mot city] kommer det att vara ett av våra bästa resultat någonsin för de är ett riktigt bra, starkt lag med massiva spelare. Det kommer inte att bli lätt,” sa Sir Alex Ferguson efter segern mot Reading. Ferguson hade mer att säga i sin kolumn i Uniteds matchprogram inför gårdagens match:

”Det är en stor, stor match som, åtminstone på pappret, är en match mellan de två bästa lagen i landet. Som tabellen berättar är det inte mycket som skiljer oss åt, men jag är medveten om att city håller kronan som reagerande mästare. Vi måste komma därifrån helskinnade och, med så mycket på spel, undrar jag om det kommer att vara lite försiktigt från båda klubbarna. Roberto Mancini och jag kommer båda att vara tvungna att tänka djupt kring vår laguttagning och taktik och det kan mycket väl bli ett inslag av att spela säkert.

”Men räkna inte med det för att det är en derbymatch där allting kan hända och ofta gör. Passionen hos fansen kan enkelt sprida sig och påverka spelarna så att taktiken försvinner och känslorna tar över och endera sida, eller båda, går in i ett läge där allt satsas framåt. Ett tidigt mål kan diktera formen på det samma så, som jag säger, vi kan stå inför mästarklassanfall från båda lagen. I så fall, håll i era hattar, och njut.

”Vid den här tiden på säsongen kan du inte riktigt säga att det bara står mellan två lag. Om du tänker tillbaka var vi 12 poäng bakom Chelsea vid ett läge och när Arsenal slog oss i ligan 1998 låg vi 11 poäng före. Det viktiga för oss är att lära läxan från misstagen vi gör och göra något åt det. Vi måste hitta en lösning.”

Giggs hoppas på speltid
Ryan Giggs har spelat derbymatcher sedan 1991 och hoppas att hans inklusion i laget igår inte ska betyda att han inte får spela på söndag:

”Jag hoppas inte. Jag vill vara involverad i varje match. Jag förstår att det handlar om truppen. Managern har en hel del alternativ, vilket du vill ha när du går in i en match som den här. Vi litar på hans bedömning så vi får vänta och se.

”Vi strävar efter perfektion. Vi vill vara det bästa laget och varje individ vill vara den bästa spelaren. Du vill vara involverad när matcherna kommer. Det finns alltid utrymme för förbättring, men jag håller med managern, vi måste göra något rätt med tanke på positionen vi är i.

”Sex poäng före skulle vara en fantastisk position men vi är brydda om vi vinner vid årsskiftet eller ett par poäng bakom. Du vill alltid ha ledningen men så länge vi är där eller däromkring. Vi vill bygga en segersvit efter jul. Nu är Champions League ur vägen, vi kan koncentrera oss på ligan.

”Vi har märkt de senaste åren att city, med pengarna de har spenderat och kvaliteten de har tagit in, derbyt har blivit större och större. Då de vann ligan är det en enorm match och det kommer att vara en massiv uppbyggnad.

”Om vi hade vunnit den matchen [på valborg] skulle vi ha vunnit ligan. De två matcherna mot dem var skillnaden. Förhoppningsvis kan vi få det rätta resultatet och att det kommer att vara skillnaden vid slutet av säsongen.”
”If we had won that match [the 1-0 when Vincent Kompany got the winner], we would have won the league. The two games against them were the difference. Hopefully we can get the right result and that will be the difference come the end of the season.”

Rooney berättar att laget har självförtroende inför derbyt
Wayne Rooney ser också fram emot toppmatchen på söndag och berättar att laget har en bra känsla. Rooney såg fram emot matchen redan i helgen och hade följande att säga efter segern mot Reading:

”Det är en massiv match och det var bra att få segern mot Reading. Vi kan gå in i matchen och veta att vi är tre poäng över city. Det ger oss den där extra tron och självförtroendet att åka dit och försöka ta tre poäng.

”Det ser ut som att det börjar [vara ett läge där det står mellan två lag] men det är en galen liga och allt kan hända. Vi såg Chelsea i toppen de första åtta eller nio matcherna och vi var fem eller sex poäng bakom dem, så du måste vara fokuserad på alla matcher och försöka hålla dig i närheten av toppen av ligan.”

Källa: Manutd.com