Spelarbetyg: Manchester United-West Ham 1-0

United gick vidare till FA-cupens fjärde omgång efter 1-0 hemma mot West Ham. Det var inte säsongens starkaste insats, men det räckte för att gå vidare. Bortsett från Rafael var det en helt ny startelva från helgens segermatch mot Liverpool, där Anderson, Nani och Rooney fick chansen från start efter skadefrånvaro.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Anders Lindegaard 6
Höll nollan, men får ändå inte mer än godkänt i betyg. Hade inte mycket att göra i matchen, det lilla som uppstod gjorde han visserligen bra. Det som drar ned betyget är spelet med fötterna, där han slog bort alldeles för många bollar – även i situationer utan press.
Rafael 7
Var den enda i startelvan som även startade i matchen mot Liverpool. Hade inte jättemycket att göra defensivt, men fyller på med härlig energi längs högerkanten. Större hot än Valencia på högerkanten.
Phil Jones 7,5
Fick inte mycket hjälp av mittfältet i defensiven, men stod för en bra insats – speciellt i den första halvleken. Visade på bra spelförståelse och gav den fysiskt starke Carlton Cole en tuff match.
Chris Smalling 7
Liksom mittbackskollegan gör även Smalling en bra insats. Hans kvaliteter gör sig mycket bättre på mittbacksposition än som högerback.
Alexander Büttner 7
Börjar se mer och mer trygg och stabil ut, behöver fler matcher vilket i sin tur resulterar i mer rutin. Påminner mycket om hur Rafael varit tidigare säsonger, aggressiv och vill lite för mycket ibland. Men denna gång gjorde han det bra, även offensivt.
Antonio Valenia 5,5
Möter 18-åriga Daniel Potts men lyckas inte uträtta speciellt mycket från sin högerkant. När han väl kom runt fick han inte till inspelen heller. Fjolårssäsongens bästa spelare befinner sig i en formsvacka för tillfället…
Anderson 7
Utbytt 67′. Står för en fantastisk djupledspassning fram till Chicharito som sedan spelar fram Rooney till målet. Bidrar med kreativitet, teknik och lite fart från det annars vanliga, enkla och defensiva mittfältet. Kul att se honom tillbaka, hoppas han hittar tillbaka till formen han befann sig i innan skadan.
Ryan Giggs 8
Matchens lirare i mina ögon. Otroligt pigg och kvick, trots sina 39 år. Det otroliga är att han håller på just den här positionen också, helt annan sak att vara gammal och spela som mittback. Imponerande insats, låg även bakom straffen. Det enda negativa är det defensiva arbetet, syns extra väl när han spelar tillsammans med en offensiv Anderson bredvid sig. Tyvärr skulle inte det samarbetet fungera särskilt bra i längden, behöver någon mer defensiv balansspelare bredvid sig, men deras individuella prestationer går inte att klaga på.
Nani 5,5
Utbytt 77′. Hoppades mycket på Nani, precis som Valencia mötte han en ung ytterback i form av Jordan Spence, men trots det kom han ingenstans. Nära på att göra mål vid ett tillfälle, när Potts rensade bort bollen på mållinjen. Visade upp ett par positiva intentioner i första halvlek, men i helhet var det ingen bra insats överhuvudtaget. Tyvärr. Upp till bevis för Nani de närmaste matcherna, om han blir kvar.
Wayne Rooney 7
1 mål. Gör matchens enda mål, ett enkelt sådant där han petar in bollen i öppet mål. Bra passningsspel och säker med bollen, låg i ytan mellan mittfältet och backlinje. Befann sig i bra positioner men fick inte alltid bollen spelad till sig. Får sedan chansen från elva meter, men det var en bedrövlig straff som gick högt över.
Chicharito 7
1 assist. Pigg och tog många djupledslöpningar, men blir likt de senaste matcherna, ofta avblåst för offside. Lönade sig på målet då han låg på gränsen, innan han osjälviskt spelade fram till matchens enda mål.
Michael Carrick n/a
Inbytt 67′. Kommer in och tar välbehövligt defensivt ansvar på mittfältet, efter den offensiva Anderson. Spelade för kort tid för att betygsättas.
Paul Scholes n/a
Inbytt 77′. Varnad. Kommer in och får samma uppgift som Carrick, defensivt arbete på mitten. Hinner även dra på sig ett gult kort, classic. Spelade för kort tid för att betygsättas.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS