Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Silly Season: Zaha med mera *uppdaterad*

Silly Season pågår för fullt och för Uniteds del är det fortsatt mest snack om Crystal Palace ytter Wilfried Zaha. Det ryktas även om att Federico Macheda kan vara på väg bort från United, medan Peterborough sägs önska ett förlängt lån med Davide Petrucci. Till sist diskuteras David de Gea.

Wilfried Zaha

Dagens uppgifter säger att Sir Alex Ferguson har stannat hemma från Uniteds resa till Qatar just för att göra klart med Wilfried Zaha. Vi får väl se hur det blir med det.

Enligt The Telegraph är United och Crystal Palace överens om en transfersumma. Det sista hindret sägs vara att Palace vill behålla Zaha på lån under resten av säsongen medan United vill ha Zaha redan nu, framför allt då Zaha skulle få representera klubben i Champions League.

Läser man istället i The Guardian så sägs det istället vara det faktum att United gärna lånar ut Zaha till Palace under säsongsavslutningen som avgjort affären till Uniteds fördel. Guardian säger också att Palace vill låna ytterligare två spelare från United och att Nick Powell i så fall antagligen är en av dessa två spelare.

Macheda till Stuttgart?

Federico Machedas dagar i United ser ut att vara räknade. Stuttgarts sportdirektör Fredi Bobic bekräftar att klubben är intresserad av Macheda:

”Vi har studerat honom ett tag nu. Han är en av de spelare vi har på vår slutlista.”

Machedas agent Giovanni Bia berättar att förhandlingar pågår med Stuttgart men att Macheda har fler alternativ. Oavsett verkar det handla om ett låneavtal med en option att göra kontraktet permanent:

”Vi är vid ett sent läge med Stuttgart. Förhandlingarna går bra men han är en spelare som önskas av flera klubbar. Han kommer att gå till en klubb på lån med en option om att signeras oförbehållsamt då hans kontrakt går ut i juni 2014.”

Uppdatering: Idag meddelar presidenten för den spanska klubben Elche att man är överens med United och Macheda om ett låneavtal. Inga papper är dock påskrivna än så fortfarande finns det en öppning för en annan klubb att komma emellan.

Peterborough vill förlänga med Petrucci

Davide Petrucci är i Peterborough på ett månadslångt lån. Peterboroughs manager Darren Ferguson vill emellertid behålla Petrucci längre än så:

”Han är, definierat av var han kommer ifrån, en väldigt bra fotbollsspelare och han älskar att vara i den här klubben. Vi har honom bara för en månad i första skedet men jag kommer definitivt att försöka förlänga lånet. Vi har tagit hit Davide Petrucci för att spela. Han blev väldigt frustrerad över sig själv i andra halvlek [i matchen mot Hull]. Det var därför jag bytte ut honom. Men vi måste komma ihåg att han aldrig har varit utlånad tidigare.”

Spekulationer om De Geas framtid

David de Gea har fått utstå mycket kritik under sin korta tid i United. Många lastar honom för Tottenhams kvitteringsmål i söndags och enligt The Telegraph söker United nu en erfaren målvakt för att ta över när nästa säsong drar igång.

Enligt Telegraph hade United hoppats att De Gea skulle anpassa sig till den engelska fotbollen så som Petr Cech gjorde i Chelsea. Uniteds målvaktstränare Eric Steele ska fortsatt vara övertygad om att De Gea kommer att utvecklas till en av världens bästa målvakter men det ska finnas en växande känsla i klubben om att De Gea inte utvecklas i den takt man önskar och att han kanske är bättre lämpad för en mindre fysisk liga än Premier League.

Telegraph menar att det inte ska finnas någon given favorit att ersätta De Gea. United ska ha studerat Stokes Asmir Begovic och Galatasarays Fernando Muslera. Att Victor Valdes valde att inte förlänga sitt kontrakt med Barcelona gör att han framstår som en kandidat medan Iker Casillas situation i Real Madrid gör honom aktuell.

En aning ironiskt, kan det tyckas, nämns just Real Madrid och Barcelona som tänkbara klubbar för De Gea som fortsatt har ett bra rykte i Spanien. Att hans flickvän fortsatt bor i Madrid gör att en flytt tillbaka till Spanien skulle passa De Gea.

Oavsett så verkar De Gea vara klar favorit att vakta Uniteds mål under resterande del av den här säsongen. United sägs vara osäkra på Anders Lindegaard, framför allt efter dennes insats mot Reading.


Via: Telegraph.co.uk, Skysports.com Källor: Telegraph.co.uk, Efe, Stuttgart Nachrichten, Skysports.com, Guardian.co.uk