Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Fulham (FA-cupen)

Dimitar Berbatov återvänder till Old Trafford i Fulham’s tröja när 4:e omgången av FA-cupen går av stapeln. United har precis kommit tillbaka efter en tur till värmen i Qatar där man tränat i värmen och fräschat upp trötta ben. Frågan är om det var bra eller dåligt.

Manchester United

Manchester United

Skador: Fletcher
Tveksamma: Evans, Young
Position: 1 | 23 | 18-2-3 | 57-30 | 56
Form (Alla): VVOVVO (senaste matchen sist)
Disciplin (PL): 40 GK, 0 RK
Bästa målskytt (Alla): Van Persie 22

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Smalling, Jones, Evra
Valencia, Anderson, Carrick, Nani
Hernandez, Van Persie

United tog sig vidare till 4:e omgången efter omspel mot West Ham, då man ställde upp ganska reservbetonat, endast Rafael var kvar från ligamatchen dagarna innan. Rooney gjorde den matchens enda mål i en intetsägande tillställning. Sin vana trogen har United alltid tufft motstånd i de inledande omgångarna i FA-cupen, statistiskt sätt överlägset tuffast av samtliga topplag i Premier League. Därför var det inte förvånande att ytterliggare ett Premier League-lag stod på lotten till den 4:e omgången.

Laget åkte alltså direkt till Qatar efter matchen mot Tottenham i söndags, man kom hem igår torsdag efter att ha ”laddat om batterierna” som det så fint heter och tränat i värmen. Tillbaka i kalla England och Manchester nu alltså, och frågan är om omställningen tillbaka till kylan egentligen gynnar laget? Sir Alex var själv inte med i Qatar utan stannade hemma för att troligtvis slutföra något spelarköpt (las Zaha) och spana på spelare i Skottland, han var även på begravning.

På fredagens presskonferens bekräftade Sir Alex (förutom att Wilfried Zaha är klar för klubben) att Jonny Evans och Ashley Young är skadade och missar helgens match. Inga uppgifter om den påstådda skadan på Rooney alltså.
Vad detta innebär för laget är som vanligt helt omöjligt att säga. Att gissa är lag är som att vinna 100 miljoner på lotto, det går bara inte. United spelar på onsdag i ligan igen hemma mot Southampton, jag gissar på att ligan fortfarande är (och bör vara) prioritet, därför tror jag att några spelare vilas, åtminstone från start. Båda mittbackarna vilas nog (en av dom på bänken) där Jones och Smalling ersätter. På mitten tror jag de är dags för en start för Anderson igen och eftersom vi inte har någon bra defensiv mittfältare (Fletcher är ju borta hela säsongen) förutom Carrick, så hoppas jag på att han spelar bredvid. Med Young borta så bör det bli läge för Nani att åter starta och för Valencia att försöka hitta formen från förra säsongen. Om inte dessa startar så lär någon utav Kagawa och Welbeck husera där, då blir det inte samma kantspel förstås. Giggs är ju också ett alternativ, han dyker upp när man minst anar det och har varit riktigt bra på sistone. Längst fram tippar jag på att Van Persie spelar med Hernandez och att alltså både Welbeck och Rooney vilas från start. En bänk (med ovanstående startelva) med Lindegaard, Ferdinand, Giggs, Cleverley, Kagawa, Welbeck och Rooney hade suttit fint.

Fulham

Fulham

Skador: Frei, Diarra, Davies
Tveksamma:
Position: 14 | 23 | 6-7-10 | 33-40
Form (Alla): FVOOVF
Disciplin (PL): 24 GK, 1 RK
Bästa målskytt (Alla): Berbatov 7

Möjlig startelva

Schwarzer
Riether, Hughes, Hangeland, Richardson
Duff, Sidwell, Karagounis, Dejagah
Ruiz
Berbatov

Fulham går lite knackigt i Premier League och parkerar först på en 14:e plats, något högre hade man nog förväntat sig skulle jag tro. Man har haft svårt att vinna raka matcher, endast en gång har man vunnit 2 raka matcher i ligan, men man har inte heller förlorat 2 raka matcher i ligan mer än en gång. Det är med andra ord ett stabilt lag utan att imponera.

Tränare Martin Jol har inga större skadebekymmer, det är egentligen bara Diarra som kunde varit aktuell i startelvan. Laget tar ut sig själv på de flesta platser, med undantag av vänsterkanten och en av de centrala platserna på mitten. Svenske Alexander Kacaniclic eller Dejagah till vänster? Sidwell centralt i Diarra’s frånvaro, eller slänger Jol in Chris Baird kanske? Noterbart är att United-bekantingen Kieran Richardson har tagit över vänsterbacken från John-Arne Riise på senare tid och att greken Karagounis har etablerat sig centralt i banan.

FA-cupen är det enda som Fulham egentligen har att spela för, så jag räknar med att de kommer till spel helt ordinarie, minus Diarra, vilket alltså innebär att mannen med ligans bästa fötter, Dimitar Berbatov, startar på topp. Något att bita i för United’s försvar.

Historik

United mot Fulham

Totalt: 78 | 46-18-14 | 153-86
FA-cupen: 13 | 7-4-2 | 23-14
Old Trafford: 37 | 31-4-2 | 81-28
Sista sex: VOVVVV
Sista sex på Old Trafford: VVVVVV


2012-08-25 PL United – Fulham 3-2
2012-03-26 PL United – Fulham 1-0
2011-12-21 PL Fulham – United 0-5

Som synes så har United en överlägsen statistik på Fulham, framför allt på hemmaplan. Ett utav de lag man har enklast för faktiskt, men dessa siffror är farliga, vi såg ju vad som hände hemma mot Spurs i höstas och borta mot Wigan ifjol. Senaste gången Fulham vann mot United var på Craven Cottage i december 2009 då matchen slutade 3-0. Senaste gången lagen möttes i FA-cupen så vann United med 4-0, i mars 2009.

Manchester United – Fulham

Turnering: FA Challenge Cup
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Lördag 26 januari 18.30
Domare: Mark Clattenburg
Odds: United 2,30 | Fulham 2,90 | oavgjort 3,40
TV: Visas inte (ESPN visar i England, TV2 Sport Extra i Norge och 6′eren i Danmark.)