Spelarbetyg: Manchester United-Fulham (FA-cupen)

Ett offensivt och bra spelande United tog en komfortabel seger över Fulham. Matchen slutade 4-1 på Old Trafford efter tidigt straffmål av Giggs, Rooney utökade en bit in i andra halvlek innan Chicharito slog till två gånger om, med kvarten kvar reducerade mittbacken Hughes som tidigare orsakat straffen. United går nu in i den femte omgången (åttondelsfinal) i FA-cupen där lottning väntar senare idag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 6
En väldigt lugn afton och hade i princip ingenting alls att göra. Målet är en hård nick intill första stolpen på hörna, går inte att klandra honom för det, men samtidigt är det inte helt otagbart. Det man istället bör påpeka är varför man inte hade någon spelare vid stolpen.
Rafael 7,5
Har inte mycket att göra defensivt, det lilla som händer sköter han bra. Fortsätter att löpa konstant och deltar i de flesta anfallen längs högerkanten. Ett bra samspel med Nani, men hade lite problem när han väl skulle få in bollarna i straffområdet.
Chris Smalling 7,5
Hade Berbatov mot sig, som inte åstadkom mycket då han bara hade Ruiz med sig vid anfallen. Anfallen var inte många, men när de väl uppstod agerade man stabilt. De få anfallen berodde även på starkt huvudspel av både Smalling och Jones. Släppte egentligen inte till en enda farlig målchans under matchen, förutom målet som uppstod på hörna.
Phil Jones 7,5
Se Smallings beskrivning.
Patrice Evra 7
Hade liksom Rafael, inte mycket att göra defensivt på sin kant, utan pressade istället ner Duff som fick agera högerback. Hade ett bra samarbete med Giggs längs kanten, visade på bra teknik och hade ett bra passningsspel.
Nani 6,5
Deltog väldigt mycket offensivt, men lyckades inte riktigt fullt ut med det han gjorde. Man kunde även höra publikens frustration när portugisen vid flera tillfällen valde att ”stanna upp” och försöka dribbla stillaståendes, utan att komma någonstans. Vanligtvis när Nani har en dålig match brukar han vara totalt anonym, denna gång var han åtminstone pigg och försökte, tyvärr lyckades han inte vid det sista och avgörande skedet.
Anderson 8
Utbytt 71′. Assist. Väldigt pigg och var överallt i första halvlek. En unik spelstil, istället för att spela enkelt och nöja sig med det tar han alltid nya löpningar framåt. Skapade därför mycket från mittfältet och stod för en assist vid Rooneys mål.
Michael Carrick 6,5
Utbytt 61′. Var inte intresserad av att följa med upp i offensiven – då det inte fanns mycket att göra defensivt blev det en väldigt lugn match för Carrick. Slarvade åt gånger med passningsspelet och höll på att ställa till det ordentligt när han i första halvlek tappade bollen på egen planhalva.
Ryan Giggs 8
Utbytt 71′. Mål och assist. Inte den snabbaste, man har fantastisk teknik och bollkontroll. Stod för ett väldigt bra passningsspel, både längre passningar som vid assisten till Chicharito, men även med sina små, snygga och enkla toucher. Blev utsedd till matchens lirare, rättvist.
Wayne Rooney 7,5
Mål och assist. Var med i allting vad gällande Uniteds anfall, om han inte spelade fram till målchanserna var det han som stod för avslutet. Att han både gjorde ett mål och assist sammanfattar hans insats. Dock skulle han nog ha gjort ett mål till.
Chicharito 8
2 mål. Tar alltid löpningar men uträttade in mycket i matchen, men helt plötsligt dyker två chanser upp och han sätter dit båda två. Det sammanfattar inte bara mexikanens insats, utan även hans spelartyp.
Paul Scholes 7
Inbytt 61′. Styr och dirigerar på ”Scholes-vis” när han kommer in. Ett tag efter han bytts in gör United 4-0 och de flesta verkar vilja lugna ner spelet och spela av matchen, men inte Scholes – som satsar fullt ut i varje närkamp. Så härligt att se!
Shinji Kagawa n/a
Inbytt 71′. Piggt inhopp och blev direkt delaktig i spelet. Hann med att skapa en farlig målchans åt sig själv, som han desvärre inte lyckades utnyttja.
Antonio Valencia n/a
Inbytt 71′. Byttes Valencia in?

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS