Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 knep tre poäng mot Bolton

U18 tog emot Bolton hemma på Carrington, ett Bolton som låg sist i gruppen med noll inspelade poäng och laget kammade noll även här.

United började bra och tog också ledningen efter endast sju minuter när Weir spelar snett inåt bakåt till Daehli, som för övrigt fyllde 18 år för dagen, skjuter in den i krysset från nära håll.

Bolton slår inledningsvis bara längre bollar som Unitedförsvaret enkelt kan hantera och United äger spelet första 15. Efter det kommer Bolton mer in i matchen och kan få lite tryck efter fasta situationer, men 1-0 står sig till paus.

I andra halvlek ser matchbilden ungefär likadan ut, men United har mer boll. Dock kvitterar Bolton efter 57 minuters spel när ett skott från dålig vinkel räddas och returen går rakt ut till en Boltonspelare som slår in bollen i det öppna målet.

United försöker trycka på men Bolton försvarar lågt och med många man. Till slut får dock United utdelning när Sam Byrne får bollen inne i straffområdet; han vänder och vrider tills han hittar en lucka och slår den mot bortre stolpen, målvakten räddar bra men rakt på en egen försvarare och bollen går in i mål. United kan sedan ganska enkelt hålla i bollen sista delen av matchen.

United gör ingen lysande match men det var ändå en underhållande match att se på där det svängde fram och tillbaka. United hade svårt med den sista bollen och därför skapade man relativt få klara chanser sett till bollinnehav.

Mats Daehli var den som var klart bäst i United. Höll i bollen, kunde göra sin gubbe och kom ständigt med bra inspel in i boxen. Resten gjorde med förväntningarna på sig halvdana insatser utan att göra bort sig.

Manchester United U18 – Bolton U18 2-1 (1-0)
Uniteds mål: Daehli (7), Självmål (81)
United: J.Pereira; Grimshaw, Dalley (A.Pereira 79), McConnell, Evans – Weir, Pearson, Rudge, Barmby, Daehli – Byrne