Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Resereportage: Välkomna hem

Muss ordnade sin 6:e och 7:e resa denna säsongen mellan den 1 och den 6 mars. Man United vs Norwich (4-0) och Man United vs Real Madrid (1-2).

Några anlände till Manchester före lunch på fredagen så vi träffades för en lunch på puben Banks. Vi bekantade oss med nya och gamla vänner och sköljde ner med en och annan öl. Senare på kvällen hade fler resenärer anlänt och anslöt för att hänga med Berra på en pubrunda. Vi startade på en pub som firade den walesiska nationaldagen, som hade teman med walesiska öl. Diskussionerna blev efter hand högre ljudmässigt med allt om hur det har gått och hur säsongen kommer att sluta. Gladast av oss var nog Harald som på sin förra resa till Manchester bara var 17 år och inte fick komma in på någon pub, men nu som 19 åring var det inga problem.

Vi avslutar kvällen på en av Manchesters minsta pubar. För de som orkade ja…

Tidigt lördag morron och Berra är igång och säljer souvenirer, tar emot tips till matchen och delar ut matchbiljetterna.

Innan matchen blir det en avstickare för dom som har åldern inne på Bishop och några öl slinker väl ner.

Yes, vi har intagit våra platser och matchen kör igång. Ingen högre stämning och spelet domineras av United utan att det värmde i vårsolen. Norwich vill inte annat än att bara maska å vara allmänt tråkiga. När så klockan visar på 90 minuter har United vunnit med 4-0 och Kagawa har gjort hattrick, vilket gjorde att 14-årige Samuel blev jätteglad för han hade på sitt första besök på OT lyckats köpa rätt matchtröja med Kagawa på ryggen.

Vi tar oss nu hem till hotellen via spårvagnen för att fräscha upp oss inför kvällens middag.

Efter att vi avnjutit maten var det dags för dela ut punden till den som vann tipset av matchen och det blev födelsedagsbarnet Robin som också fick hurrarop och sång. För de som nu fortfarande var pigga så gick vi till den irländska puben O’Sheas och lyssnade på lite livemusik och avnjöt en och annan Guinness, vilket verkade uppskattat. Nu började det bli sent på dygnet och de flesta hade tagit sig hemåt, kvar var nästan bara Jonas som till sist fick hittat hem till sin säng på Hilton.

Söndag förmiddag och Berra tar nu med sig dom som anmält att dom skall med ut till Old Trafford för stadium tour och rundvandring på museet. Linus tar med sig några för att se FC Uniteds hemmamatch. Och fram på eftermiddagen samlas några på puben The Lost Dene för att se Londonderbyt mellan Tottenham och Arsenal på tv. Kvällen avslutas på en indisk restaurang.

Måndag och vi samlas för att besöka det nationella fotbollsmuseet mitt i Manchester. Dagens lunch tar vi på microbryggeripuben The Marble Arch och vi sköljer ner maten med deras egenhändigt bryggda öl.

Allt efter som dagen går åker några hem och nya resenärer ansluter. Det är nu kväll och vi har åter samlats på puben The Lost Dene för att se matchen mellan Aston Villa och Man City på tv och ta lite mat. Dom näst sista har anlänt från Sverige, Kent och Calle har dykt upp.

Det har blivit tisdag och det är matchDag med stort D. Vi samlas i tv-rummet på Hilton. Kent, Berra och Åke dukar fram med souvenirer, matchen tippas och matchbiljetterna delas ut. Vi tar oss därefter till restaurangen Bem Brasil för ”matchday lunch” och då kommer också dom sista resenärerna, bröderna Jordanskog. Nu har alla bråttom för att komma iväg till Old Trafford och Bishop, men det är kö utanför Bishop och väntetiden ligger på ca en och en halv timme så några tar sig istället in på puben Trafford. Det börjar närma sig matchstart och förväntningarna och stämningen är hög inne på OT, man riktigt känner att det är något stort på gång. United startar, precis som nere i Madrid, matchen riktigt bra och tar också välförtjänt ledningen och ser ut att ha järnkoll på matchen. Då händer det som ingen annan har sett, mer än den turkiske domaren som visar ut Nani??? Nu får matchen en helt annan karaktär. Det känns som att spelare och publik är chockade och Real vänder på 4 minuter matchen till 1-2.

Vi tar oss hemåt och avslutar med gravöl och mat från McDonalds i köket på Hilton. Det var inte många som tippat emot United, Fredrik var en av dom få och tog med sig punden till Falun. Dom flesta har nu kommit hem till Sverige igen men vi tror att det var många som har haft svårt att glömma den turkiske domarens beslut att avgöra en sådan här stor match på detta sättet. USCH!

Vi hoppas att ni till trots har haft en trevlig resa med Muss och att vi snart ses igen…

/Kent, Berra och Åke