Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dyrköpt seger mot Sunderland

United vann igår tämligen enkelt med 1-0 mot Sunderland. Segern var emellertid dyrköpt – Rafael utgick skadad medan Evans, Vidic och De Gea också hade problem under matchen. Dessutom bjuds vi på lite kommentarer om själva matchen.

”Vi drog på oss två eller tre skador, vilket inte hjälper,” sa Sir Alex Ferguson efter matchen. ”Det handlade bara om spelarnas mod att de tog sig igenom det.

”Rafael blev skadad och Jonny Evans fick en liten smäll men fortsatte. Det var fantastiskt eftersom vi inte hade råd att byta ut honom. Han sa att han skulle fortsätta så länge han kunde men han tog sig igenom det. Han sa faktiskt att det lindrades i andra halvlek.

”Jag trodde att vi hade förlorat David de Gea för en stund. Han var borta några minuter men återhämtade sig och spelade en riktigt viktig roll för oss. Vi fick några smällar men Sunderland kämpar för sina liv, vi måste komma ihåg det. Vi måste stå upp mot den sortens spel. Vi har några bulor och blåmärken men vi hanterade det bra.”

Även Nemanja Vidic hade problem i matchen men nämndes inte av Ferguson. I första halvlek höll han sig för ryggen och han spottade blod efter att ha nickat ihop med De Gea i situationen som för en stund däckade målvakten. Det återstår att se vilka försvarare United kan matcha mot Chelsea imorgon, framför allt är Rafael tveksam men vi tror att Vidic fortfarande inte är redo för två matcher på tre dagar. United vilade ändå Ferdinand och Evra och Jones är en möjlig högerback så läget är ändå hyggligt.

”Vi lämnade några spelare hemma,” förklarade Ferguson. ”Wayne Rooney, Chicharito och Ryan Giggs till exempel. Så vi har alternativ för måndag.”

Ferguson berömmer Uniteds mod

Uniteds manager var efter matchen framför allt nöjd med lagets inställning:

”Jag tyckte att det var en kämpainsats av spelarna. Vi drog på oss två eller tre skador under matchen och mod tog oss igenom, framför allt i andra halvlek. I första halvlek gjorde vi det bra. I andra halvlek måste du berömma Sunderland, de gav det en riktig chans. De hade några fantastiska inlägg in i boxen som vi tvingades hantera.

”Men vår koncentration är mycket bättre. Tidigt under säsongen släppte vi in mål men har alla våra försvarare tillbaka nu. Spelarna har ryckt upp sig själva. De har visat en laganda och fokus i varje match. Det är också 25 vinster på 30 ligamatcher, vilket är ett rekord, och det handlar bara om spelarnas insats. Det var en viktig seger.”

Ferguson var också nöjd med Van Persies insats även om han är inne på att det var ett självmål:

”Det finns ett argument för att det var ett självmål men det var ett fräckt försök av honom. Det var ett fantastiskt skott, jag vet inte huruvida det var på väg in men det var definitivt för mycket för målvakten att hantera. Målen för Holland i veckans landskamper hjälpte honom. När anfallare inte gör mål under några matcher tänker de att de aldrig kommer att göra det, när de gör det kan det få igång dem.”

Carrick fokuserad på tre poäng

Sunderlands supportrar firade i maj förra året när det stod klart att United hade förlorat ligan. Det har lyfts fram som motiv för United men Michael Carrick, som växte upp som Newcastlesupporter, menar att det var tre poäng som var Uniteds fokus:

”De var inte de enda fansen som gillade det, men det var borta och det handlade bara om att komma hit med något annat att sikta på den här gången. De handlade bara om att plocka poäng för oss, att ticka av ännu en och fortsätta vår svit, vilket vi gjorde och vi är mycket nöjda.

”Vi spelade en del riktigt bra fotboll i första halvlek, kontrollerade matchen. Vi hade antagligen inte så många målchanser som vi hade önskat men vi hade kontroll. Vi visste att den andra halvleken skulle bli annorlunda eftersom de kämpar för sina liv. Vi försvarade bra, höll ihop, försvarade vårt mål bra och vi är mycket nöjda med de tre poängen.

”Jag antar att vi kommer närmare eftersom det är en match mindre och vi har vunnit igen, men det är allt det är för oss. Vi måste fortfarande prestera igen. Vi har en annan match på måndag och sedan, givetvis, city nästa vecka, så vi kommer att fortsätta rulla på.”


Källor: Sky Sports, MUTV Via: Manutd.com