Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs: Det var en känslosam dag

Ferguson slutar, Scholes slutar men Giggs fortsätter. Vilket betyder att Ryan Giggs nästa säsong för första gången kommer att tränas av någon annan än Sir Alex Ferguson (nej, landslagsspel räknas inte).

Giggs, nu 39, kom till United som 13-åring efter att Sir Alex Ferguson hade övertygat honom om att United var rätt klubb i Manchester. Det är en lång tid de har hållit ihop och Giggs medger att det var en känslosam dag:

”Givetvis har det varit en känslosam dag. Han har varit en så massiv del i mitt liv. Jag träffade honom när jag var 13 till vad vad jag är idag, 39, så det är en lång tid. Ja, det är en känslosam dag.

”[Han har varit en stor influens] inte bara för min karriär utan för mitt liv. Han har varit en massiv del av mitt liv. Han har sett mig från en pojke till en man och har sett mig växa. Jag har sett honom mogna genom åren från managern jag kände när jag var yngre. Han har gjort allt för mig, både på och utanför planen.”

Titeln var sedan länge säkrad och matchen mot Swansea var på ytan betydelselös men det betydde inte att United tog enkelt på uppgiften:

”[Ferguson] sa i sitt lagsnack innan matchen att han ville säkerställa att vi inte spelade händelsen utan att vi spelade matchen. Och vi såg till att vi gjorde det vi har gjort hela säsongen, vilket är att vinna matcher.

”Jag menar, det summerade antagligen den tid han har tränat då vi har gjort så många viktiga sena mål. Han räknade förmodligen inte med att Rio skulle komma upp med vad som var en fantastisk avslutning men det var ett passande slut på vad som har varit en briljant karriär på Old Trafford.”

Nästa säsong väntar nya tider för Giggs då Moyes tar över, något Giggs tycker ska bli spännande:

”Givetvis är det spännande tider. Nästa säsong kommer att vara spännande tider. David Moyes har givetvis varit briljant under de senaste tio åren i Everton och förhoppningsvis kan han fortsätta det fina arbetet här i United.”


Källa: Manutd.com