Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex Fergusons tal

Efter säsongens sista hemmamatch talar Sir Alex Ferguson traditionsenligt med publiken. Den här gången var talet lite större och lite viktigare än vanligt. Den här gången var det Fergusons sista tal som manager för Manchester United.

Det har varit i mer än 26 år. Det har varit en otrolig resa. En resa vi aldrig kommer att glömma. Sir Alex Ferguson har vår eviga tacksamhet. Här följer i sin helhet vad Ferguson sa i sitt tal till publiken.

Jag har faktiskt inget manus i mina tankar. Jag kommer bara att prata fritt från hjärtat och hoppas att jag får kärnan av vad den här fotbollsklubben har betytt för mig.

Först av allt är det ett tack till Manchester United. Inte bara direktörerna, inte bara läkarteamet, ledarstaben, spelarna, supportrarna. Det är alla av er. Ni har varit den mest fantastiska upplevelsen i mitt liv. Tack.

Jag har varit väldigt lycklig. Jag har haft möjligheten att träna några av de bästa spelarna i landet, inte bara Manchester United. Alla dessa spelare här idag har representerat klubben på det rätta sättet. De vann ligan på ett fantastiskt vis. Bra jobbat, till spelarna.

Min pension betyder inte slutet på mitt liv med klubben. Jag kommer nu att kunna trivas med att titta på dem istället för att lida med dem. Men om du tänker på det. Målen i slutminuterna, comebackerna, även förlusterna är en del av vår fantastiska fotbollsklubb. Och det har varit en otrolig upplevelse för oss alla, så tack för det.

Jag skulle också vilja påminna er om att vi har haft dåliga tider här. Klubben stod vid min sida. Alla min arbetskamrater stod vid min sida. Spelarna stod vid min sida. Så ert jobb nu är att stå vid den nya managerns sida. Det är viktigt.

Innan jag startar grina vill jag bara rikta mitt beröm till Paul Scholes, som går i pension idag. Han är otrolig. Han är en av de bästa spelarna den här klubben någonsin har haft och någonsin kommer att ha. Paul, vi önskar dig en trevlig pension. Jag vet att du kommer att vara häromkring. Jag vill också säga ett annat ord och önska Darren Fletcher en snabb comeback.

Jag önskar spelarna all framgång i framtiden. Ni vet hur bra ni är. Ni känner tröjan ni bär. Ni vet vad det betyder för alla som är här. Och gör er själva inte besvikna, förväntningarna är alltid där.

Så jag åker hem. Ja, jag går i alla fall in för en stund. Jag vill bara än en gång säga tack till hela Fergusonfamiljen. De är alla däruppe, elva barnbarn.

Tack. Tack.