Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rio slutar i landslaget

Rio Ferdinand meddelade idag att att han väljer att avsluta sin landslagskarriär. Han stannar därmed på 81 landskamper och 3 mål.

Ferdinand har inte spelat i landslaget sedan 2011 och blev, kontroversiellt, inte uttagen till EM 2012. Tidigare i år blev Ferdinand överraskande uttagen till en landskamp men valde då att tacka nej och nu kommer alltså beskedet att Ferdinand väljer att avstå landslagsspel i framtiden. Ingen Rio i Rio, alltså.

Rio Ferdinand säger i ett meddelande:

”Efter en stor eftertanke har jag beslutat att nu är den rätta tiden för mig att pensionera mig från landslagsfotboll. Vid 34 års ålder känner jag att det är rätt för mig att kliva åt sidan och låta unga spelare komma fram, vilket ger mig chansen att koncentrera mig på min klubbkarriär. Laget ser ut att vara i bra slag och det finns en influens av unga, talangfulla spelare som kommer upp genom systemet vilket bådar väl för framtiden.

”Jag ser det som en stor ära och ett privilegium att ha representerat mitt land på varje nivå från U17 och uppåt. Jag har alltid varit stolt över att spela för England.

”Jag skulle vilja önska Roy och laget allt det bästa för framtida turneringar. Ett stort tack till alla fans, managers, tränare och spelare jag har jobbat vid tillsammans med, resan har varit otrolig.”


Källor: Manutd.com, Wikipedia