Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Nolla för Dave, förluster för Shinji och Chicha

David de Gea och hans Spanien är klara för final i U21-EM. För Uniteds två representanter i Confederations Cup, Javier Hernandez (målskytt) och Shinji Kagawa blev det emellertid förluster i den första omgången. Till sist har Englands U20-landslag besegrat Uruguay i en träningslandskamp.

Confederations Cup (i Brasilien)

 • 15/6 Brasilien-Japan 3-0
 • Kagawa (90 min)

 • 16/6 Italien-Mexiko 2-1
 • Hernandez (90 min, 1 mål)

 • 19/6 Italien-Japan
 • 19/6 Brasilien-Mexiko
 • 22/6 Japan-Mexiko

U21-EM (i Israel)

 • 5/6 England-Italien 0-1
 • Zaha (avbytare)

 • 6/6 Spanien-Ryssland 1-0
 • De Gea (90 min)

 • 8/6 England-Norge 1-3
 • Zaha (90 min)

 • 9/6 Tyskland-Spanien 0-1
 • De Gea (90 min)

 • 11/6 Israel-England 1-0
 • Zaha (90 min)

 • 12/6 Spanien-Holland 3-0
 • De Gea (90 min)

 • 15/6 Spanien-Norge 3-0
 • De Gea (90 min)

 • 18/6 Spanien-Italien (final)

U20-VM (i Turkiet)

 • England: Sam Johnstone, Tom Thorpe, Larnell Cole
 • Irak (23/6), Chile (26/6), Egypten (29/6)

 • Uruguay: Guillermo Varela
 • Kroatien(23/6), Nya Zeeland (26/6), Uzbekistan (29/6)

 • 16/6: England-Uruguay (träning) 3-0
 • Johnstone (inbytt 60 min), Thorpe (78 min), Cole (45 min), Varela (78 min)

Norge blev en mumsbit i semifinalen i U21-EM för Spanien och David de Gea. Spanien vann med 3-0 och De Gea inkasserade alltså en ny nolla. Faktum är att han inte har släppt in ett enda mål i turneringen. I finalen, som spelas imorgon, väntar Italien. De Gea hade en lugn afton mot Norge och behövde faktiskt inte göra en enda räddning under matchen.

Om det går bra för De Gea i U21-EM så går det desto sämre för Uniteds representanter i Confederations Cup. Japan mötte Brasilien i öppningsmatchen. Shinji Kagawa spelade hela matchen, med utgångspunkt till vänster på mittfältet. Inte den bästa positionen för Kagawa och heller ingen rolig match för Japan. Brasilien var ett par klasser bättre och vann tämligen enkelt med 3-0.

Även Mexiko inledde med en förlust, det blev 2-1 till Italien. Pirlo gav Italien ledningen med en fantastisk frispark men Chicharito skulle kvittera för Mexiko på straff. Chicharito har nu makalösa 33 mål på 51 landskamper. Balotelli avgjorde dock för Italien.

Läget är nu mycket prekärt för både Japan och Mexiko. För båda lagen gäller att seger i nästa match förmodligen är absolut nödvändigt om de ska ha någon chans att gå vidare i turneringen. I nästa omgång möts Japan och Italien medan Mexiko ställs mot Brasilien innan vi får ett Unitedmöte mellan Kagawa och Chicharito i den avslutande gruppspelsmatchen.

Om en knapp vecka inleds U20-VM i Turkiet. Inför den turneringen har England träningsspelat mot Uruguay. Uniteds nya högerback Guillermo Varela hade ingen rolig match då han mötte tre av sina framtida lagkamrater, England vann nämligen med 3-0. Larnell Cole låg bakom Englands 1-0-mål då han spelade fram målskytten Williams. Tom Thorpe spelade också från start för England. Målvakten Sam Johnstone fick stå matchens sista halvtimme sedan Englands tränare valde att låta sina tre målvakter dela på speltiden. Johnstone har emellertid tilldelats tröja nummer 1 så vi antar att han blir lagets förstaval när turneringen börjar.


Källor: Fifa.com, Uefa.com, Thefa.com