Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: AIK – United den 6 augusti

Så blev det då officiellt: Manchester United kommer till Sverige för att spela fotboll även sommaren 2013. I år blir det en match mot AIK på Friends Arena tisdagen den 6 augusti med avspark 19.30.

Dagens besked kommer förstås inte som någon överraskning, sedan uppgifterna läckte till svensk media i slutet av förra veckan.

Uniteds försäsong inleds med en turné i Asien och Australien med totalt fem matcher mellan den 13 och den 29 juli. Därefter är det tomt på Uniteds schema fram tills matchen mot AIK. Uniteds försäsong avslutas sedan med Rio Ferdinands testimonial då United möter Sevilla på Old Trafford den 9 augusti och Community Shield mot Wigan på Wembley den 11 augusti (om man nu inte vill se det som en tävlingsmatch, förstås).

Ett rimligt antagande är att ytterligare en träningsmatch kommer att planeras in före matchen mot AIK.

Thomas Edselius, VD för AIK Fotboll, säger: ”Från AIK:s sida ser vi fram emot den här möjligheten att spela mot en av världens mest framgångsrika klubbar. Vår ambition är att återkommande spela i de europeiska cuperna och vi är därför alltid intresserade av att möta europeiska topplag. Vi är stolta över att Manchester United har valt AIK för den här matchen. Vi ser också fram emot en match där de största klubbarna i Sverige och England möts för första gången,

”Vi får en del förfrågningar om att möta stora klubbar, men ofta medför det en betydande ekonomisk risk. Denna gång är Manchester United arrangör och vi får ersättning för att spela mot dem. Det gjorde denna match extra spännande för oss eftersom det både ger oss internationell erfarenhet och ett garanterat positivt resultat av matchen utan någon ekonomisk risk.”

Supporterträff

Muss och MUSCS siktar på att arrangera en supporterträff i Stockholm måndagen den 5 augusti, där vi hoppas att kunna presentera några gamla Unitedspelare och andra profiler som gäster. Vi siktar också på att arrangera ytterligare aktiviteter i Stockholm på matchdagen. Mer information kommer senare i sommar.

Biljetter – förtur för medlemmar i supporterklubben

Biljettförsäljningen till matchen startar för allmänheten imorgon klockan 09.00 och biljetter kan köpas på Ticnet.

De som är medlemmar i supporterklubben kommer emellertid att få förtur på biljettförsäljningen och för våra medlemmar inleds biljettförsäljningen redan nu. Är du intresserad av detta ska du fylla i formuläret på United.no på den här länken »