Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Silly season: Chelsea väntar med bud, Everton irriterade

Det är fortfarande väntas tider i Uniteds silly season. Efter att Chelsea igår vann mot Aston Villa berättade Chelseas manager Jose Mourinho att klubben kommer att vänta tills efter mötet mellan United och Chelsea med ett nytt bud på Wayne Rooney. Samtidigt berättar Roberto Martinez att Everton inte har mottagit något nytt bud från United på Leighton Baines och Marouane Fellaini.

Chelsea besegrade igår, med god hjälp av domaren, Aston Villa i en framflyttad match. Efter matchen tillfrågades Jose Mourinho om Chelsea kommer att komma med ett nytt bud på Wayne Rooney och om det i så fall kommer innan måndagens match mellan United och Chelsea:

”Jag vill inte att Chelsea ska göra det innan vi åker till Old Trafford och styrelsen delar min åsikt. Det finns en tid att göra saker men i den här perioden, från en etisk synvinkel, kommer vi att vara tysta och bara tänka på den matchen.”

Mourinhos snack om etik framstår givetvis som skitsnack – och inte ens kvalificerat sådant. Om man hade velat agera etiskt hade man givetvis hållit truten.

United vidhåller alltjämt att Rooney inte är till salu under några omständigheter men enligt Mirror kan United tänka sig att sälja, givet att priset är det rätta och att United får tag på en ersättare till Rooney.

Återstår att se om Uniteds nej förblir ett nej eller om det kommer en vändning till på den här historien.

Baines och Fellaini

United förväntas komma med ett förbättrat bud på Leighton Baines och Marouane Fellaini. Evertons manager Roberto Martinez har pratat om situationen och det är tydligt att Everton inte är nöjda:

”Det börjar bli oregerligt. Det påverkar spelarnas psyke.

”De har varit väldigt professionella. Jag kunde inte vara stoltare över deras professionalism och hur de har betett sig. De är två fantastiska tillgångar och väldigt respektfulla mot klubben. De förstår att vi är i början på säsongen. Vi vill förbereda oss och vara så bra som vi kan på planen.”

Martinez bekräftade också att United ännu inte har kommit med något förbättrat bud och att Everton inte har någon avsikt att sälja:

”Allting har varit tyst på den fronten. Det är det sättet vi kommer att hantera fönstret på. Vi försöker fokusera på oss själva. Det finns ingen frestelse [att sälja]. Vi vill behålla de spelare som presterar bäst och det är där vi är. Du hamnar i en debatt när en klubb matchar värdet men det har aldrig varit fallet.

”Vi vill behålla våra viktigaste spelare. Det har varit välrapporterat och vi tar det som en fotbollsmässig komplimang och går vidare.”


Källor: Chelseafc.com, Independent.co.uk, Mirror.co.uk