Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fellaini och Moyes om värvningen

I de sista sekunderna innan transferfönstret stängdes skeppades de sista faxen iväg och Marouane Fellaini blev en Unitedspelare. På sedvanligt maner har nu både spelaren själv och managern, David Moyes, uttalat sig om värvningen.

”Jag har arbetat med Marouane under fem år och jag är mycket glad att han har bestämt sig för att skriva på för Manchester United. Han är en spelare med stor skicklighet och styrka och jag tycker att han kommer att göra en riktig skillnad för vår trupp,” sa David Moyes i samband med att den officiella presentationen av Fellaini som Unitedspelare. Den presentationen innehöll, märkligt nog, ingen information om hur långt kontrakt som Fellaini har skrivit på. Vi har heller inte fått veta vilket nummer Fellaini ska ha i United, nummer 7, 9 och 21 känns som de rimliga alternativen, givet vilka nummer som är lediga.

”Jag är överlycklig att ha skrivit på för Manchester United. Jag är känt managern under många år nu och jag har stor respekt för hans sätt att arbeta på. När jag fick möjligheten att arbeta med honom igen så högg jag direkt. Jag hade en fantastisk tid i Everton och jag skulle vilja tacka fansen och staben där för allting som de har gjort för mig. Men att vara en Manchester United-spelare är något som alla spelare drömmer om och jag tror att jag kan göra ett ordentligt bidrag till lagets försök att vinna titlar i framtiden,” sa Marouane Fellaini.

Fellaini är 194 centimeter lång och är därmed, delat med Chris Smalling, Uniteds näst längsta spelare någonsin. Bara Edwin van der Sar (197 cm) har varit längre i klubbens historia (med reservation för att längdinformation saknas på väldigt många spelare).

Moyes till MUTV

David Moyes fick chansen att prata med MUTV om Fellaini:

”[Fellaini kommer att tillföra] flera olika kvaliteter. Han är en väldigt bra fotbollsspelare och bra tekniskt. Han har förmågan att göra mål och spela i åtskilliga positioner på mittfältet. Jag tror att det är området där alla kände att vi kunde behöva en förstärkning. Han kommer att ge oss olika möjligheter i olika matcher i form av var vi kan använda honom. Han är fortfarande ung och förbättras. För mig har han varit en av de bästa mittfältarna i Premier League under de senaste få säsongerna. Han han kan komma till en klubb som Manchester United och fortsätta att förbättras kommer vi förhoppningsvis att ha en riktigt bra spelare att tillgå.

”Jag tycker att alla måste ges chansen [att lyckas på en världsarena som Old Trafford]. Jag är säker på att han kan göra det. Jag tycker att han är en talangfull pojke. Han har en bra mentalitet, han har en professionell inställning. Vi ser fram emot att se hur han lyckas.

”Han har hjälpt mig genom åren på olika sätt. Han kan spela längre fram, om vi behöver det, bakom anfallaren eller som en defensiv eller sittande mittfältare. Han är bekväm på alla positioner på mitten av planen. På grund av det tycker jag definitivt att det är en position där folk har sagt att vi är kort om folk, med spelare som Paul Scholes och Darren Fletcher inte redo för en comeback just nu. Jag kände att vi behövde förstärka där och jag är glad att vi fick honom.

”Jag vet att han inte är någon du vill spela mot eftersom du planera för oförutsedda händelser med honom. Han har många egenskaper som andra spelare inte har. Och det är andra saker som han inte har som vi kommer att behöva hjälpa honom med. Men med de kvaliteter han har är jag säker på att han blir en bra spelare för Manchester United.”

Fellaini till MUTV

Även Marouane Fellaini fick chansen att prata med MUTV:

”Jag är väldigt, väldigt glad. Det är en stor stund för mig. Jag har väntat en lång tid, jag har arbetat hårt för det här och jag är väldigt glad att komma till den här klubben, den här fantastiska klubben. Jag hoppas att göra allting för den här klubben.

”Givetvis [ville jag komma hit]. Det är den största klubben i världen så givetvis ville jag komma till den här klubben. Jag gjorde allt jag kunde för att komma till den här klubben.”

Rapporter under måndagen berättade att Fellaini lämnade in en transferbegäran för att få igenom en flytt till United. En flytt som gick igenom precis innan deadline.

”Det har varit svårt, en väldigt lång dag. Jag väntade till slutet. Jag kände till situationen, men den här dagen har varit väldigt lång.

”Det är en stor stadion, en stor klubb. Jag hoppas att jag kan göra massor av mål för Manchester United.

”När jag var ung var det en dröm att spela för Manchester United. Nu är jag här så jag kommer att försöka göra mitt bästa för klubben. Jag vill vinna titlar. Det är det viktigaste.”


Källa: Manutd.com