Nytt kontrakt för Nani

Manchester United annonserade idag att Nani har skrivit under ett nytt femårskontrakt med klubben. Den portugisiska yttern är därmed bunden till United till juni 2018.

Nani kom till United sommaren 2007 och fick redan sin första säsong i klubben vara med och vinna både ligan och Champions League. Nani hade dock svårt i United inledningsvis och hade svårt att realisera sin stora talang. Säsongen 2010/11 tog han sig dock in i laget på allvar och när United tog sin 19:e ligatitel 2011 var Nani en av lagets absolut mest produktiva spelare. Hans fina form fortsatte i stora drag under säsongen vi inte ska prata om.

Fjolårssäsongen var dock jobbig för Nani. Rykten säger att Sir Alex Ferguson ville sälja Nani under sommaren 2012 och Nani placerades därefter i Fergusons frysbox. När det hade börjat tina i frysboxen var det istället skador som stoppade Nanis framfart. Och när Nani till slut var både frisk och förlåten av Ferguson sabbade en domare allt.

Totalt kan Nani räkna in fyra ligatitlar, två ligacupsegrar, en Champions League-vinst och en seger i VM för klubblag under sin tid i United. Totalt har han gjort 40 mål på 217 matcher för United.

David Moyes sa: ”Jag är väldigt glad att Nani har skrivit på ett nytt kontrakt för de kommande fem åren. Han har en fantastisk förmåga och erfarenhet bortom sina 26 år. Jag har blivit imponerad av hans sätt att ta sig an träningar och ser fram emot att arbeta med honom de kommande säsongerna.”

Nani sa: ”Att spela för Manchester United har varit en fantastisk upplevelse för mig. När jag kom till klubben kunde jag aldrig föreställa mig de framgångar vi har upplevt. Att träna varje dag med toppspelare som vill vinna titlar varje år är en stor motivation för mig. Jag är glad att den nya managern har visat den här tilltron till mig och jag ser fram emot att hjälpa laget att tävla om fler titlar den här säsongen.”


Källor: Manutd.com, Aboutmanutd.com