Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 fortsätter att vinna

Både U18 och U21 är inne i en väldigt bra period, och nu var det U21 som var i hetluften när man besegrade Bolton på hemmaplan med 4-1. Noterbart var att Will Keane gjorde comeback – och gjorde mål direkt.

United började dock matchen något trögt, och Bolton får första målchansen från en frispark som träffar ribban. Bolton får också en straff efter att Amos, totalt onödigt, drar ned en Boltonspelare när han är på väg ur vinkel. Amos revanscherar sig dock och räddar straffen. Men Bolton var det hetare laget och tog ledningen efter 39 minuters spel. Då vaknade United och William Keane, som inte spelat sedan maj 2012, kunde trycka in kvitteringen från nära håll efter att en boll lyfts in i straffområdet igen efter en hörna.

I andra halvlek är United betydligt hetare och kör mer eller mindre över Bolton. Ett Bolton som har svårt att låna bollen. Lingard gör 2-1 tidigt in i halvleken efter fint samarbete med Blackett, och Tom Thorpe nickar in en perfekt slagen frispark från Januzaj fem minuter senare. United kontrollerar resten av matchen och kan också öka på till 4-1 med tio minuter kvar, när Lingard bryter efter slarv i Boltonförsvaret och på egen hand utmanar resten av försvaret och skjuter in den lågt vid bortre stolpen.

Sett över 90 minuter är United överlägsna, och väldigt rörliga vilket till slut Bolton inte kunde hantera. Januzaj, Lingard och Cole var dom som ställde till med mest problem för Boltonförsvaret. Will Keane gjorde ett av målen och spelade 60 minuter, men var såklart märkbart rostig i sitt agerande. Men förmågan att stå rätt har han inte tappat.

Tom Thorpe gör allt rätt i försvaret och på U21-nivå – där det är mindre fysiskt spel – så överglänser han Michael Keane. Thorpe skulle behöva testa sig på en högre nivå nu. Nyförvärvet Varela växer, men är inte där ännu. Men han är väldigt rivig och påminner en del om Zabaleta i city. Den andra ytterbacken, Blackett, spelade som vi vill att han ska spela. Han var ett ständigt hot offensivt med fina inlägg och smarta inspel, men tog också för sig defensivt och vi såg inget av det slarv han annars kunnat bjuda på.

Amos måste dominera på den här nivån, men det gör han inte. Det är för många misstag och även om han räddade upp det denna gång så krävs det mer.

Manchester United U21 – Bolton U21 4-1

Uniteds mål: W.Keane (45), Lingard (50, 85), Thorpe (60)
United: Amos – Varela (Barmby 70), Thorpe, M.Keane, Blackett – Januzaj, Cole, Ekangamene, Lingard, Lawrence (Borthwick-Jackson 86) – W.Keane (Love 61)