Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Machrapport: city – United 4-1

United förlorade på söndagen en viktig och prestigefylld match mot Manchester city på Etihad Stadium. Det var stora skillnader lagen emellan matchen igenom, då city kämpade i varje situation för att vinna med sig bollen, medan Unitedspelarna mest såg rädda ut för att gå in i närkamperna.

Det största snacket innan matchen var van Persies sena återbud. En skada förhindrade holländaren ifrån spel.

I övrigt var det en hög och förväntansfull stämning innan matchen drog igång, och de cityfans som fanns på arenan hade en match framför sig som man nog inte hade förväntat sig. Detsamma fick då gälla de Unitedsupportrarna som rest ändå från de västra delarna av staden till de östra.

Första halvlek

United började matchen på ett hyfsat sätt. Direkt efter att Webb blåst igång matchen spelar city ner bollen till Kompany, och väl där sätter United in en hög press. Det slutar med att Kompany försöker rensa bort bollen, men Welbeck är framme tidigt, stoppar spelet och får med sig bollen mot kortlinjen där han sedan tappar bollen till inspark.

Efter fem spelade minuter drar citys mittback Nastasic på sig ett gult kort efter att han satsat i en höjdduell mot Smalling på mittplan. Väl efter detta började city spela upp sig, och lyckades spela på ett mycket bra sätt där man kontrollerade spelet och inte gav United några chanser att ta tillbaka bollen. Bortalaget lyckades heller inte alls med sitt passningsspel, då de flesta inte nådde rätt adress. Man var även mycket passiva och stillastående i försvarsspelet, vilket ledde till att city hade stora ytor att spela på när man väl kom till anfall.

city fick ett flertal chanser under första halvlek, medan United inte lyckades få ett skott på mål, som jag då registrerade.

Mål skulle det dock bli på Etihad Stadium, och city lyckades slå in 1-0 i den 16:e minuten. Nasri gjorde en fin löpning på vänsterkanten, och klackade vidare bollen till en framåtrusande Kolarov som slog ett hårt inlägg mot mål. Väl där styrde Agüero in bollen i mål på ett snyggt sätt. I hela situationen var United ett steg bakom. Valencia struntade fullständigt i att jaga Kolarov som fick möjligheten att slå ett inlägg utan några större ansträngningar, och en Ferdinand som var felplacerad i straffområdet fick se bollen smita förbi sitt huvud och söka sig mot Agüero.

Dominansen fortsatte genom hela första halvleken för citys del. Rooney drog på sig ett gult kort, för vad som enligt Webb var upprepade förteelser.

Uniteds första, enligt mig registrerade, avslut kom i den 42:a matchminuten, detta efter att Valencia skjutit utanför straffområdet. Skottet lyckades dock inte gå på mål.

När första halvlek var inne på övertid ordnade sig city en hörna ifrån höger. Efter en nick hamnade bollen hos Touré som knäade in bollen från nära håll, 2-0 till city. Detta efter att United gått ner i tempo totalt.

Andra halvlek

United började andra halvlek som man slutade den första, genom att vara totalt ointresserade av att spela. Detta ledde till att Agüero lyckades göra sitt andra mål för dagen två minuter in i halvleken. Negredo slog ett inlägg som den kvicke argentinaren satte bakom De Gea från nära håll, trots att spanjoren fick en hand på bollen.

Bara tre minuter senare skulle United släppa in ett mål till. Jesús Navas fick bollen på högerkanten, och slog ett inlägg som letade sig förbi alla spelare förutom Nasri som stod fri vid den bortre stolpen. Nasri tackar genom att lätt skjuta in bollen i mål, och 4-0 var ett faktum.

Rooney kämpade och kämpade, och verkade vara den enda spelaren i United som inte ville förlora matchen. Trots detta lyckades man inte komma förbi citys försvar, med kapten Kompany som var en klippa i försvaret. Han slängde sig efter alla bollar, som vi varit vana att se Vidic göra för några säsonger sedan.

Trots att United lyckades hålla i bollen mer och mer, och efter vissa byten, kunde man inte komma förbi ett säkert cityförsvar, och låg fortfarande dåligt till i det egna försvarsspelet vilket ledde till att city kunde genomföra många kontringar.

Fellaini, som flyttades upp till släpande anfallare, hade ett hårt skott från insidan av straffområdet som sökte sig mot Harts vänstra kryss. Den engelska landslagskeepern lyckades dock rädda bollen och styra ut till en hörna.

Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid fick United en hörna från höger. Evra gick upp för att nicka, men bollen satt klockrent i stolpen och gick utanför. I nästkommande läge fick Rooney bollen, och sköt ett skott som dock gick rakt på Hart.

I den 87:e minuten skulle United få en reducering, och denna genom just Rooney som slitit hela matchen. En frispark någon meter utanför straffområdet letade sig upp i Harts vänstra kryss, och detta var ett riktigt klassmål. Dessvärre ett mål som inte betydde mer än att United fick gå ifrån matchen med -3 i målskillnad istället för -4.

Avslutande tankar

David Moyes fick inte det första Manchester Derby som han sett fram emot. Det var dystra miner ifrån Rooney efter matchen, och det är förståeligt. Denna mannen var den enda som gjorde en riktig insats idag, trots detta är han knappt godkänd.

Fellaini som skulle tillföra styrka på mittfältet gick in i maximalt två stycken närkamper, varpå han förlorade båda dessa. Det fanns ingen vilja hos honom, och detta kunde vi även se hos resten av laget förutom då Rooney.

Oturligt att van Persie inte kunde spela, dock så vet jag inte vad det hade spelat för roll när viljan inte fanns idag. Kommentar om skadan är dock att han skadade sig igår på matchträningen, och om det var tveksamt om han kunde spela idag så bör han kunna vara redo att spela redan i lagets nästa match.

Att Young fortfarande får spela är en gåta som ingen verkar kunna förstå. Jag vet inte hur många rätta pass han slog idag, men de bör kunna räknas på två händer.

Samarbetet Carrick – Fellaini fanns inte idag. Fellaini lade oftas dåliga passningar, och Carrick spelade bort fler bollan än vad han har gjort under hela sin karriär.

Segern var rättvis, och frustrationen är väldigt stor just nu. 1-4, det får ALDRIG hända igen!

Jag avslutar dock med att säga: 33 omgångar kvar, säsongen är ung.