Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Liverpool

Ligacupen inleds med ett klassikermöte på Old Trafford, United mot Liverpool. Två lag som kommer från förluster och en eventuell comeback av Luis Suarez gör matchen än mer intressant.

Manchester United

Manchester United

SkadorFletcher (sjuk, oklart)
TveksammaJones (vrist), Rafael (hamstring), Van Persie (ljumske)
Avstängda
Form
VOFVVF
Position8 | 5 | 2-1-2 | 7-6 | 7
Bästa målskyttVan Persie (3)
Disciplin10 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Lindegaard

Fabio-Smalling-Evans-Evra

Januzaj-Cleverley-Fellaini-Nani

Kagawa

Hernandez

Manchester United kommer sårade efter storförlusten i derbyt i helgen och den här matchen borde rimligen fungera som utmärkt tändvätska efter den svaga insatsen i söndags. Lägg till det faktum att Uniteds facit i ligacupen de senaste åren har varit väldigt svaga så David Moyes tar definitivt den här matchen på största möjliga allvar. Ännu en förlust mot en stor rival, och därmed uttåg ur en turnering United har en stor chans att vinna, skulle inte sitta fint för skotten så räkna med ett heltaggat United som ska visa upp sig för hemmapubliken igen.

Det lär bli en hel del förändringar i startelvan med tanke på det tuffa spelschemat. Det är extremt svårt att gissa startelvan till en sådan här match men jag gör ett försök.

Längst bak har David de Gea stått varje match hittills och får nog stå över till förmån för Anders Lindegaard som inte ens fanns med på bänken senast. Då fanns Ben Amos som back-upp till spanjoren men om dansken är helt frisk så går han nog före engelsmannen.

I backlinjen har Rio Ferdinand och Nemanja Vidic spelat varje match hittills och belastningen har kanske blivit för stor då båda var steget efter sina motståndare i söndags nästan hela matchen. Jonny Evans har inte spelat någonting än så han känns given i startelvan. Viktigt att ge honom speltid då han hade en lysande fjolårssäsong och måste spelas in igen. Bredvid honom lär Chris Smalling flyttas in från högerbacksplatsen han haft i de två senaste matcherna. Fabio bör rimligen ta över från Smalling till höger, här reserverar jag mig för att Jones eller Rafael möjligen blivit frisk. Alex Büttner fanns med på bänken i söndags och är ett alternativ för platsen till vänster men jag tror att Moyes behåller Evra för att åtminstone behålla någon kontinuitet i backlinjen.

Tom Cleverley stod för ett utmärkt inhopp i derbyt och är högaktuell för att få starta. Hans snabba passningsspel och den energi han ger till mittfältet blir en viktig nyckel imorgon. Michael Carrick har startat varje match hittills och bör få vila, Marouane Fellaini gjorde en tveksam match mot city och får här chansen att spela upp sig. Anderson sitter kvar på bänken då han inte funkar med Cleverley defensivt. På kanterna hoppas jag verkligen att Adnan Januzaj får chansen från start, hans säsongsinledning har varit lysande och han är bra nog. På andra kanten borde det vara dags för Nani, som hittills bara hoppat in i matchen mot just Liverpool på Anfield tidigare i höstas. Med reservation för Ryan Giggs, som inte medverkat i de tre senaste matcherna, och kanske framförallt Wilfried Zaha som efter en fin försäsong och en lovande debut mot Wigan i Community Shield inte fått göra en sekund i ligaspel och inte heller medverkade i Champions League-premiären mot Bayer Leverkusen.

Javier Hernandez bör starta längst fram och förhoppningsvis får han den briljante japanen Shinji Kagawa bakom sig, två spelare som också behöver speltid.

Liverpool

Liverpool

SkadorAllen, Cissokho, Coutinho, Johnson
TveksammaAgger
Avstängda
Form
VVVVOF
Position5 | 5 | 3-1-1 | 5-3 | 10
Bästa målskyttSturridge (4)
Disciplin9 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Jones
Toure-Skrtel-Sakho-Enrique
Gerrard-Lucas
Alberto-Henderson-Sterling
Suarez

Liverpool inledde säsongen starkt med tre raka 1-0 segrar, mot Stoke, Aston Villa och Manchester United. Men efter landslagsuppehållet har det gått lite tyngre med först en lyckosam poäng borta mot Swansea (2-2) och sedan en svag insats hemma mot Southampton (förlust 0-1) i lördags. Så det lär även vara ett revanschsuget bortalag som kommer till spel imorgon kväll.

Att gissa Liverpools lag är nästan svårare än att gissa Uniteds men jag gör ett försök.
Då ligacupen är en av Liverpools två riktiga titelchanser under säsongen lär det vara ett starkt lag man ställer på benen. Spelare som Joe Allen och Aly Cissokho hade förmodligen fått spela om de hade varit friska men de saknas och bredden finns inte riktigt i Liverpools trupp för att kunna vila spelare som Gerrard och Lucas imorgon.
Brad Jones bör rimligen ta över Mignolets plats mellan stolparna och backlinjen kan mycket väl bli Toure, Skrtel, Sakho och Jose Enrique då Agger, Johnson och tidigare nämnde Cissokho saknas. Andre Wisdom kan möjligen ta platsen till höger. Steven Gerrard och Lucas Leiva tar plats på det inre mittfältet och nyförvärvet Luis Alberto kan få sin första upplevelse av Old Trafford då spanjoren behöver speltid efter att ha imponerat i U21-laget. Iago Aspas har inte rosat marknaden hittills och i avsaknad av den extremt viktige Coutinho väljer nog Rodgers att stärka upp centralt med Jordan Hendersons arbetskapacitet och lagarbete. Till vänster står det mellan Raheem Sterling och unge Ibe, jag tror Sterling startar och att Ibe får nöja sig med ett eventuellt inhopp.
På topp finns som bekant Luis Suarez tillgänglig igen och då Daniel Sturridge känt av skador den senaste tiden bör engelsmannen inte riskeras och Suarez kastas direkt in i hetluften på en arena där han inte direkt applåderas in inför matchen.

Historik

United mot Liverpool

Totalt18874-51-63260-242
Ligacupen41-0-35-7
Hemma8845-27-16148-81
Sista sex
OFVVVF
Sista sex hemma
FVVVVV
2013-09-01 (PL) Liverpool-United 1-0
2013-01-13 (PL) United-Liverpool 2-1
2012-09-23 (PL) Liverpool-United 1-2

Manchester United och Liverpool är engelsk fotbolls stora dominanter historiskt sett med 20-18 i ligatitlar i Uniteds favör. Som ni ser till höger har det spelats 188 matcher mellan klubbarna och United leder den statistiken både vad gäller totala möten och framförallt dem som spelats på Old Trafford. I ligacupen har dock Liverpool övertaget med tre segrar mot Uniteds enda, däribland finalsegern på Millenium Stadium i Cardiff 2003. Liverpool vann som bekant det senaste mötet i ligan den första september med 1-0, målet av Daniel Sturridge.

Manchester United – Liverpool

Turnering: Football League Cup
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Onsdagen den 25 september 2013, 20.45
Domare: Mark Clattenburg
Odds: United 2,05 | Liverpool 3,40 | oavgjort 3,40
TV: TV10, Viaplay