Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna slog Bury efter straffar

Uniteds reserver mötte Burys dito på bortaplan i Manchester Senior Cup. Matchen slutade 3-3 efter full tid och gick till straffläggning där United drog det längsta strået.

Det började inte särskilt övertygande för Uniteds del, där man hade svårt att ta tag i matchen. Bury var också det lag som helt rättvist tog ledningen när målvakten Sutherland slog en felpass och John Rooney, lillebror till Wayne, kunde med ett fint avslut sätta 1-0 till hemmalaget. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Unitedspelarna fick sig säkerligen en utskällning i paus eftersom laget började mycket bättre och efter 54 minuters spel kvitterar James Wilson när han i vanlig ordning är iskall vid ett friläge och rullar retfullt in bollen i mål.

Nu trodde man att United skulle ta över helt, men United hade svårt att få i gång något ordnat spel och istället återtar Bury ledningen när Rooney skjuter ett hårt vänsterskott från distans som Sutherland är chanslös på. Något som fick United att vakna, åtminstone för en liten stund, då William Keane kvitterar minuten efter när han kyligt tar emot och slår in den i fel hörn för Burymålvakten. William Keane ser också till att United tar ledningen med cirka kvarten kvar efter fint förarbete av Blackett på kanten kan han enkelt rulla in 3-2.

Målfesten var inte slut där och Unitedspelarna bestämmer sig för att spela dåligt försvarsspel igen och då kan Dudley kvittera kort därefter. Matchen slutar 3-3 och går direkt till straffar.

Will Keane börjar med att sätta sin straff. Sedan kommer tre raka straffmissar, två från Bury och en från United, nämligen Larnell Cole. Andreas Pereira utökar sedan till 2-0 och resten av straffarna går i mål, där Reece James och Tom Thorpe slår Uniteds två sista straffar i mål och ser till att United vinner straffläggningen med 4-2.

United gjorde överlag en svag match och hela mittfältet var i princip statister medan försvar och målvakt inte gjorde någon större insats heller. Väldigt lojt och okoncentrerat. Men Tyler Blackett är den som gör bäst ifrån sig där, var även bra när han gick upp som ytter.

Båda anfallarna gjorde vad dom skulle och med Wilson och Keane på topp så kommer få målchanser att sumpas vilket vi fick bevis på.

Bury Reserver – Manchester United Reserver 3-3 (2-4 e.s)

Uniteds mål: Wilson (52), W.Keane (70, 77)
United: Sutherland – Varela, M.Keane, Thorpe, Blackett – A.Pereira, Ekangamene, Cole, James – Wilson (Grimshaw 78), W.Keane