Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fletcher tacksam efter comebacken

Manchester Uniteds skotska mittfältare Darren Fletcher gjorde på måndagskvällen comeback då han spelade 67 minuter när Uniteds U21-lag spelade 2-2 mot Fulham.

Det var säsongens första framträdande för Fletcher, som har haft stora problem med en magsjukdom de senaste åren.

”Det har gått en lång tid så det var bra att komma tillbaka ikväll,” sa Fletcher till MUTV efter matchen. ”Jag har tränat i några veckor nu och nästa steg framåt är att få lite matchtid. Jag gillade det.

”Planen var att komma till halvtid och se hur jag kände mig. Sedan att ta sig till 60 minuter och gå vidare från det. Även om jag kände att jag kunde ha fortsatt lite längre så var planen att inte spela mer än så, så det är bäst att jag håller mig till planen och inte gör idrottsläkarna upprörda.

”De har varit fantastiska, framför allt doktorn Steve McNally. Han har arbetat nära mig för att ta mig hela vägen tillbaka och stödet från klubben har varit fantastiskt, från Sir Alex Ferguson till den nya managern och David Gill. Alla i klubben. Jag kunde inte be om något bättre.

”Det har varit tufft. Lyckligtvis har jag en fantastisk familj runt mig, min fru, mina barn, mamma, pappa och systrar. Det är en fantastisk familj och om det inte vore för dem skulle jag inte stå här idag. Det är de som får mig att fortsätta, håller mig motiverad och lyfter mig när jag är nere. Alla dessa faktorer har bidragit till att jag står här idag, på vägen till återhämtning.”

En mittfältare som Darren Fletcher har United saknat. Vägen tillbaka till att vara en nyckelspelare i a-laget är förstås fortfarande väldigt lång men Fletcher siktar fortfarande på att ta sig tillbaka:

”Det är alltid frustrerande att titta från sidlinjen, oavsett om du vinner eller förlorar. Jag vill bara vara därute för att hjälpa till och göra mitt bästa. Nästa mål är att vara tillbaka i managerns planer och hjälpa till på planen.

”Om jag kan komma tillbaka och hjälpa oss på planen, vi har en fantastisk trupp, fantastisk manager och en fantastisk stab. Manchester United är alltid starka. Även om vi inte har börjat så bra som vi hade velat, det var en väldigt tuff start, och jag räknar fortfarande med att vi ska komma igång under de kommande veckorna.

”[David Moyes] har fortsatt att hålla kontakt med doktorn, pratat med mig regelbundet, trots att han har ett viktigt jobb att arbeta med a-laget. Han har gett mig den tid jag behöver och har varit ett fantastiskt stöd. Jag kunde inte be om något mer.”

När och om kan Fletcher återvända till a-laget?

”Det är en fråga för David Moyes. Jag kommer förhoppningsvis att få några fler U21-matcher och fullfölja 90 minuter innan jag försöker arbeta mig in i truppen. Om jag får en chans, måste jag vara redo att ta den så jag kommer att jobba väldigt hårt med U21-laget. Det är en fantastisk stab med Warren Joyce och Nicky Butt så jag kommer säkerställa att jag är redo när managern förhoppningsvis kallar på mig.”


Källa: MUTV Via: Manutd.com