Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Resereportage: From bad to worse

Med citydebaclet i färskt minne, än så länge, drog vi 15 tappra Mussare till Manchester för en weekend i hoppets tecken.

So come on David Moyes,
Play like Fergie’s boys,
We’ll go wild, wild, wild.

Väl framme tog vi fredagens gratisutgåva av MEN och så letade några av oss upp 57 Thomas Street och satte oss i solskenet. Ja, det var en sensommardag i Manchester! Här serverar de bland annat Marble Arch-ölen på fat – that´s one reason to visit. Det blev en eller två innan solen gick ner … och halva gänget drog till samlingen och vidare till China Town för att tampas med pinnarna. HOT, HOTter, HOTtest… Ja hetast var kanske Kalle Björk, han pratade på som EN hel TALLiban, skojar bara… Det var trevligt värre, trots att någon fyllde i oavgjort på tipset … hmmm, en tvivlare i gänget!

Behövdes en törstsläckare så alla följde med på ALE-tour i natta. Ja, till och med Mimi drack ale. Till slut tröttnade några och vi drog till whiskypuben Briton’s Protection, där en kul diskussion satte fart med andra gäster. Har dock glömt bort vad den handlade om! Kanske berodde på sängfösaren på Castle! Eller på discomusiken som spelades hela natten utanför rummet. Men Kalle Talle sov gott! Ryktet gick att Jeppe och Henke redan somnat klockan 10pm… Och Forsbergs anlände precis vid stängningsdags – en del har långa resor till Mecka.

Norr eller söder var valet tidig lördag morgon när de sista facen visade upp sig och vi var på Bishop redan klockan 11. Alla (!!!) iklädda sina nya mössor! Kalle var köpeglad värre och investerade i programblad och fanzine utöver alla de tidningar han redan hade med sig i bakfickan. Alla kom in på BB, så vi provade guest ales, och väntade på Boylie. Jobbar han idag och var? i så fall. Har faktiskt aldrig sett så många svenskar på Bishop, nästan fler än baggarna!

Martin och buddies kränger halsdukar, men vi var varma nog i mössorna! Dåliga tider för Black Market! Alla har biljetter nowadays. JR var där, alltså Jocke Rosén från Halmstad och inte från Dallas. Han hade med sig flera kompisar bland annat en jag kände hemifrån, världen är liten … träffade honom redan på flygplatsens pisseLOO.

Till slut kom Boylie och sjöng om Eric, innan han försvann med CV:t, skulle han till jobbet eller bara ansöka? Go stämning trots allt … OCH RIKTIGT VARMT UTANFÖR!

Tiden rusade iväg… Chips and curry, körv, hamburgare – Kick OFF. What the FUCK was this? Hesa Fredrik (Karl) och vi var redan på plats på Chiquito och krängde ribs samt sååågade/sköt Anderson med flera från höften. Kaos på plan, kaos på Chiquito: Fel mat, fel öl, fel nota… Men Anneli med familj var lugna och mätta, Forsbergarna mättare men inte så lugna! och Leffe B mättast (han vann ju tipset på 1-1!). Tvivlaren eller han kanske bara minns 1978, 3-5, för bra! Ja så länge sen var det!

Castles övervåning har öppnat och vi invigde den med att ta alla stolarna i besittning plus ett fyrkantigt BORD! Varmt var det så fönsterna öppnades på vid gavel. Kall öl och varmt kaffe (Kalle). Rio-Kalle har man ju hört om men KaffeKalle hade varit både där och här … det var kul att höra berättelser från hans resor, men några som Mimi och Marcus zzzzzomnade snart, när vi gick för att gästa beergarden. Leffe B tog en körsbärsöl … han gillar frukt! Så han svepte den, skulle han inte gjort (hmm). Många goa, fast ÖlB som han kallas höll sig lugn ett tag. Härlig stämning runt vårt RUNDA bord. Jacob plus farsan, ÖlB med lillOscar, KaffeKalle, KomikerHenke och Jeppe the late one. Alla deltog friskt i samtalen och tiden rann iväg … innan någon föreslog ett besök på Grey Horse Inn. Väl framme kände vi inte igen oss – de hade renoverat, tyvärrrrrr! Inte lika mysigt och för många Baggar så vi drog hemåt, men LB och Oscar gick vilse – de känner visst Mr Lost från ifjol! De kom dock hem, vilket discokungen Jeppe och Henke också gjorde, fast med taxi alltså!

ZOVmorgon … men KreditkortsBjörken sprang en runda längs Rochdalekanalen! och tog mängder med bilder. Solen sken som vanligt över Manchester. Matfestival och Robinsons Brewery i minipub på St Ann’s Square. Demonstranter överallt i hela centrum … inte mot Moyes väl? Mimi och Marcus brydde sig inte utan shoppade istället. ÖlB letade efter One Direction tröja, till sin dotter sa han! Vi TVIVLAR på det… Henke och Jeppe köpte tärningar som visade sig vara ”isstenar” till groggen Allt finns i Manchester (Arndale). Jacob/farsan tog en sväng på museerna och glömde bort sig, medan jag och Henke och Jeppe köpte svartabörsbiljetter till Liam Fray/Courteneers på The Ritz. Det var som en BASTU därinne, men vilket tryck och allsång! (Bättre än på Old Trafford.)

Ingen försvunnen utan några hittade till The Lost Dene på sen-eftermiddan… (Forsbergarna åkte dock hem.) Henke somnade… ungdomarna! Så vi fick bära honom, Jeppe ville ta taxi! Avslutade på Mulligans med irländsk dricka och livemusik. ÖlB och Oscar kom i samtal med några gamla Unitedsupportrar! Och det blev avslutningsöl på The Bank, men ingen vågade prova Scotch Egg … kanske lika bra det, för det kan ju alltid bli värre framåt natten…

Men VI HADE JU IALLAFALL TUR MED VÄDRET…

Ps. Jeppe och Henke dansade troligen natten lång på Mojo, men det är en annan historia … fan va han tjatade om Mojo … hela helgen, måste vara Micke som vallat honom om något där…

Pps. Undrar någon om matchen så är den borta ur minnet nu…

Ppps. Boylie jobbar på taxfreebutiken Manchester Airport, bara så att ni vet vem ni ska prata med om parfym med mera. Fick med honom på bild tidigare, men fick inte ta en ny på honom bakom disken…

Tack för sällskapet alla ni som var där, hoppas vi ses igen!

/Kent