Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Carrick skadad – borta fyra till sex veckor

Manchester United kom idag med dåliga nyheter då man meddelade att nyckelspelaren och mittfältsmotorn Michael Carrick har drabbats av en hälseneskada och förväntas bli borta i mellan fyra och sex veckor. Samtidigt framkommer rykten om att Carrick ska förlänga sitt kontrakt. I andra skadenyheter har både Danny Welbeck och Robin van Persie lämnat återbud till de stundande landskamperna medan Nemanja Vidic har lämnat sjukhuset efter sin hjärnskakning.

United levererade nyheten om Carricks skada genom ett mycket kort meddelande på sin officiella hemsida. Enligt The Telegraph har Carrick haft problem med sin hälsena de senaste veckorna, även om han trots det har kunnat delta i de flesta matcherna. Han fick en injektion i tisdags i hopp om att det skulle hjälpa, och han kunde som bekant delta i söndagens segermatch mot Arsenal.

Situationen blev dock ohållbar och Carrick tvingades därför till en åtgärd. Nu förväntas han bli borta i minst en månad. Han har fått tillåtelse att åka på en kort semester utomlands innan han återvänder för rehabilitering.

Uniteds mittfält kommer onekligen att sättas på prov under Carricks frånvaro. Det är ingen hemlighet att David Moyes ville förstärka Uniteds mittfält i somras. Dessutom har Marouane Fellaini fått en tämligen dålig start på sin Unitedkarriär medan Tom Cleverley är tämligen ojämn i sitt spel. Phil Jones, som förmodligen gör sig bäst som mittback, och Ryan Giggs finns också som alternativ. Anderson verkar dock vara placerad långt in i Moyes frysbox.

Nytt kontrakt för Carrick?

Allt är dock inte negativt för Michael Carrick. The Guardian påstår nämligen att mittfältaren är nära att skriva på ett nytt tvåårskontrakt med United. Carricks nuvarande kontrakt med United går ut i sommar och klubbens policy är generellt att enbart ge ettårskontrakt till spelare som är över 30 år. Moyes ska dock vara beredd att göra ett undantag för Carrick, som har hunnit bli 32 år gammal.

Övriga skadenyheter

I övriga skadenyheter har United meddelat att Nemanja Vidic har lämnat sjukhuset. Vidic ådrog sig en hjärnskakning i segermatchen mot Arsenal, vilket resulterade i ett sjukhusbesök. United lämnade ingen kommentar kring huruvida Vidic riskerar att missa någon match.

Vidare har både Danny Welbeck och Robin van Persie lämnat återbud till de stundande landskamperna. Welbeck har inte spelat sedan den 19 oktober på grund av en knäskada och även om han är tillbaka i träning är han alltså inte i tillräckligt bra skick för att spela landslagsfotboll. Förhoppningsvis är han redo för comeback när United åker till Wales för att möta Cardiff den 24 november.

Robin van Persie har haft problem med både ljumsken och en tå under hösten och det är dessa skador som stoppar honom från landslagsspel. Förhoppningsvis rör det sig endast om en försiktighetsåtgärd. Landslagsuppehållet kommer i så fall lägligt och ger Van Persie en chans till rehabilitering.


Källor: Manutd.com, Theguardian.com, Telegraph.co.uk, Bbc.co.uk