Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: En korkad frispark kostade segern

David Moyes var förstås besviken efter att United tappat poäng mot Cardiff. Moyes var besviken på Uniteds sätt att försvara sig och också på att man inte avgjorde matchen tidigare. Dessutom några ord från Cardiffs manager Malky Mackay.

”Bara en besvikelse att vi inte tog tre poäng i slutändan,” beskrev Moyes sina känslor efter matchen. ”Men Cardiff gjorde en match av det och satte oss under press. Vi gav bort en korkad frispark som ledde till målet. Vi hade själva en eller två chanser och kunde kanske ha dödat matchen tidigare. […] Danny Welbeck hade en briljant chans att göra 3-1, men vi tog den inte.

”Jag tycker att alla mål som du släpper in är dåliga. Jag tycker att Cardiff slog två riktigt bra passningar innan deras första mål, jag är inte säker på att de skulle lyckas med de passningarna om jag gav dem chansen igen, men de gjorde det idag och fick ett mål från det. Men före det andra gav vi bort en frispark och vi skulle aldrig ha satt oss i den positionen och vi försvarade inte tillräckligt bra [på frisparken].”

Skadeläget

United kom till spel utan flera viktiga kuggar. På en fråga om han tror att några av spelarna kommer att vara tillgängliga mot Bayer Leverkusen på onsdag svarade Moyes:

”Jag hoppas det. Vi hade några spelare borta idag men det händer i alla klubbar. Du får skador, vi hade dem idag.”

Gult kort på Rooney var tillräckligt

Wayne Rooneys eftersläng mot Mutch i matchinledningen blev omdiskuterad och den allmänna uppfattningen verkar vara att Rooney borde ha blivit utvisad. Både Moyes och Cardiffs manager Malky Mackay tycker dock att domaren gjorde rätt som nöjde sig med en utvisning:

”Jag tycker inte [att Rooney borde ha blivit utvisad],” sa Moyes. ”Jag tycker att pojken springer framför hans väg och det är en liten spark, men jag tycker inte att det var värt mer än ett gult kort.”

”Jag ska titta på det igen, men vid första titten ser det ut som att han sparkar honom. Men det kanske var tillräckligt med en varning,” sa Mackay.

Medel kunde ha blivit utvisad

En annan kontroversiell situation var precis innan Cardiffs mål då Medel slog till Fellaini i ansiktet samtidigt som frisparken lyftes in. Domaren blåste av spelet och samtalade med spelarna och lät sedan frisparken gå om. Moyes var inte speciellt nöjd med hur situationen hanterades:

”Ni har precis visat mig [situationen]. Under matchen visste jag inte vad anledningen var. Om du slår någon i ansiktet förväntar du dig en åtgärd.

”Vi förlorade faktiskt vår koncentration. Vi var förberedda på frisparken, domaren går iväg och spenderar en minut eller så på att snacka med spelarna och lägger tillbaka frisparken. De tar den och vi borde fortfarande göra det bättre, men det gav dem två chanser eftersom de faktiskt hade lyft in den första bollen och det gav honom en chans att sikta in sig och han slog definitivt en bra boll.”

Mackay medgav att Medel kunde ha blivit utvisad men använde mestadels skolgårdsargumentet ”men han då” och pekade på Fellaini:

”Han kunde [ha blivit utvisad], men så tittar jag också på Fellaini som gör vad han normalt sett gör och trycker sitt huvud mot någon annans ansikte och det är för mig en utvisning. Så jag tycker att det är någonting som också måste tittas på.

”Efter att ha sett sättet Fellaini markerade och använde sina armar under delar av matchen, inte hela tiden men vid vissa lägen, men ännu mer att trycka sitt huvud in i någons ansikte, tycker jag att det också förtjänar att tittas på. Men överlag är jag nöjd att båda lagen förtjänade att ha elva män på planen. De förtjänade inte att få någon utvisning men det gjorde inte vi heller.”

Så för att sammanfatta tycker Mackay att det Fellaini gör är en utvisning men att United inte förtjänade någon utvisning. Solklart.

Mackay nöjd med Cardiffs insats

Annars var Mackay förstås nöjd över att nykomlingen Cardiff kunde kriga till sig en poäng mot mästarna:

”Jag tycker att vi spelade väldigt bra idag. Vad gäller chanser tycker jag att vi skapade mycket, vi passade bollen väldigt bra. Det är förmodligen den mest kompletta första halvleks-insatsen vi har haft den här säsongen. Vi spelade mot mästarna så jag är mycket glad.”


Källa: Skysports.com