Inför: Bayer Leverkusen – United

Imorgon, onsdag, vankas näst sista matchen i Champions Leagues gruppspelsomgång. Ett United som är pressade att vinna för att inte behöva oroa sig i sista omgången mot Shaktar möter ett Leverkusen som gärna vill vinna på hemmaplan.

Manchester United

Manchester United

Skador Carrick (hälsena, mitten/slutet december), Fletcher (sjuk, tillbaka i spel med U21)
Tveksamma Jones (ljumske), Kagawa (fot), Rafael (vrist), Van Persie (ljumske, tå), Vidic (hjärnskakning)
Avstängda Fellaini (en match)
Form
V V V O V O
Position 6 | 12 | 6-3-3 | 20-15 | 21
Bästa målskytt Van Persie (7)
Disciplin 26 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Smalling, Ferdinand, Evans, Evra
Valencia, Jones, Cleverley, Nani
Rooney, Chicharito

Det såg ut som att United hade börjat komma igång på riktigt. Vinst mot Stoke, Norwich, Fulham och Arsenal i de senaste matcherna i Premier League följdes av oavgjort mot Cardiff på bortaplan. Detta sedan walesarna gjort mål alldeles i slutskedet av matchen. Man huserar numer på en sjätteplats i Premier League, efter resultatet i helgen.
Spelet var inte väldigt förtroendeingivande i Wales, vilket man hoppas kunna ändra till en viktig bortamatch mot Leverkusen.

United har haft otur med skador de senaste veckorna, och van Persie fick sent lämna återbud mot Cardiff, och Jones, Kagawa, Rafael samt Vidic gjorde dito. Rafael, Kagawa samt Jones skulle kunna vara med på BayArena, medan Vidic samt van Persie inte har rest med resterande del av truppen.

Utöver detta så är Carrick skadad en längre tid och Fellaini, som drog på sig ett rött kort i San Sebastián, kommer att missa matchen. Detta innebär att Jones, enlig Moyes, kommer att få spela central mittfältare i matchen.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen

Skador Boenisch, Hilbert, Palop, Sidney
Tveksamma Reinartz
Avstängda
Form
V V F O V V
Position 2 | 13 | 10-1-2 | 28-14 | 31
Bästa målskytt Kiessling (8)
Disciplin 22 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Leno
Donati, Wollscheid, Toprak, Can
Bender, Rolfes, Castro
Hegeler, Kiesling, Son

Bayer Leverkusen har haft en bra start på säsongen. Man ligger visserligen fyra poäng efter ledaren Bayern München, men har även tre poäng tillgodo till trean Dortmund. I Champions League ligger man en poäng efter Manchester United, så en andraplats. En förlust eller ett oavgjort resultat på hemmaplan lämnar för mycket åt ödet, och då måste man förlita sig på att United vinner i sista matchen mot Shakthar, samt att man vinner mot Real Sociedad, för att man ska kunna gå vidare. Detta gör att man kommer att gå för vinsten i morgondagens match.

Man har vunnit fyra utav sina fem senaste ligamatcher, och kommer därför till matchen med en bra matchform. Formen på pappret de senaste sex matcherna totalt har man dock ett litet underläge mot United, då man förlorat mot Braunschweig för tre matcher sedan.

Leverkusen kommer att sakna målgöraren Sidney Sam, som hittills stått för åtta mål, samt eventuellt även försvararen Boenisch.

Historik

United mot Bayer Leverkusen

Totalt 5 3-2-0 11-6
Champions League 5 3-2-0 11-6
Borta 2 1-1-0 3-2
Sista sex
O O V V V
Sista sex borta
O V
2013-09-17 (CL) United-Bayer Leverkusen 4-2
2002-11-13 (CL) United-Bayer Leverkusen 2-0
2002-09-24 (CL) Bayer Leverkusen-United 1-2

United har ännu inte förlorat Leverkusen. De matcher som man har mötts så har United lyckats gå segrande ur striden tre gånger, medans man har spelat lika två gånger. En vinst och en oavgjord historia på två bortamatcher för Uniteds del. Statistiken är inget som är till Uniteds fördel nu för tiden, då man allt fler gånger de senaste åren brutit sina vinstsviter.

Bayer Leverkusen – Manchester United

Turnering: Champions League
Plats: BayArena, Leverkusen
Tid: Onsdagen den 27 november 2013, 20.45
Domare: Svein Oddvar Moen (Norge)
Odds: United 2,90 | Leverkusen 2,35 | oavgjort 3,30
TV: Viasat Sport (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS