Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Bayer Leverkusen

Manchester United åkte till Leverkusen och stod för en formidabel insats när Bayer Leverkusen besegrades med 5-0. Antonio Valencia, Jonny Evans, Chris Smalling, Nani och självmål gjorde för Uniteds mål. Wayne Rooney stod för fyra assist och Shinji Kagawa var inblandad i flera av målen. Matchens snyggaste assist stod dock Sir Ryan Giggs, 39 år och 363 dagar ung, för då han serverade Nani för matchens sista mål.

Det började bra och fortsatte ännu bättre. United var fullständigt överlägsna mot den tyska ligatvåan, trots att man saknade tre spelare i centrallinjen, i form av Vidic, Carrick och Van Persie.

United tog en tidig ledning efter en formidabel kontring där Giggs och Kagawa var involverade innan Rooney serverade Valencia med öppet mål. United ökade på till 2-0 då självmål nådde högst på Rooneys frispark.

I andra halvlek fortsatte Uniteds uppvisning då den självklare guldbollenvinnaren Jonny Evans tog till vara på en retur efter skott av Rooney. Några minuter senare sparkade Smalling in 4-0, framspelad av Rooney. United skulle göra ytterligare ett mål då Giggs spelade fram Nani.

United är därmed klara för slutspelet i Champions League. För att vinna gruppen måste United emellertid undvika att förlora mot Shakhtar i den sista gruppspelsmatchen på Old Trafford om ett par veckor.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”152″]


Wayne Rooney utsågs till bästa spelare mot Cardiff med 64 procent av rösterna. Tvåan Evra fick 9 procent och trean De Gea fick 7 procent.