Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Shakhtar


United har redan säkrat en plats i slutspelsfasen i Champions League, men vill självklart säkra förstaplatsen i gruppen för att få möta ett enklare motstånd i sextondelsfinalen. Shakhtar måste däremot prestera, eller förvänta sig att Real Sociedad presterar mot Leverkusen, för att man ska ta sig vidare.

Manchester United

Manchester United

Skador Carrick (hälsena, mitten/slutet december), Fletcher (sjuk, tillbaka i spel med U21)
Tveksamma Fellaini (rygg), Kagawa (sjuk), Smalling (hamstring)
Avstängda
Form
V O V O F F
Position 9 | 15 | 6-4-5 | 22-19 | 22
Bästa målskytt Rooney (8)
Disciplin 31 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Lindgaard
Rafael, Ferdinand, Evans, Büttner
Valencia, Jones, Cleverley, Januzaj
Rooney, van Persie

Det har varit mycket Moyes nu. Sämsta starten på Old Trafford sedan 1976/77. Avhakning från serietoppen. Man har endast lyckats vinna en utav sina fem senaste matcher. Det går inte bra nu, det är enkelt att konstatera. Men det finns alltid en tidpunkt för en förändring, och matchen mot Shakhtar skulle kunna vara just denna vändpunkt för United.

Van Persie var tillbaka förra matchen mot Newcastle, något som många här väntat på. Det har dock inte fungerat när van Persie och Hernandez har spelat ihop, utan man behöver spela med både Rooney och holländaren för att det ska hända någonting på planen. Till morgondagens match kommer även Kagawa att vara tillgänglig, vilket Moyes konstaterat på dagens presskonferens. Fellaini skulle också kunna vara tillgänglig till denna match efter både avstängning och mindre skada.
Carrick är borta sedan tidigare, och till de tveksamma har även Smalling, Vidic samt Evra lagts efter dagens presskonferens.

Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk

Skador
Tveksamma
Avstängda
Form
F O V V V V
Position 1 | 18 | 13-2-3 | 45-14 | 41
Bästa målskytt Adriano (8)
Disciplin 29 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Pyatov
Srna, Rakitskiy, Kryvtsov, Shevchuk
Hübschman, Fernando, Taison, Costa
Teixeira, Ferreyra

Tre poäng efter United i gruppen. Vid vinst tar man hem gruppsegern före United. Leverkusen ligger en poäng bakom, och för att känna sig säkra på ett avancemang så måste man vinna på Old Trafford. Sett till de senaste matcherna har man varit väldigt bra, man har vunnit fyra utav sina fem matcher och har därför en betydligt bättre form än United.

Man har väldigt snabba och tekniska spelare i laget, vilket United har sett tidigare när man spelade 1-1 i Ukraina. Man har totalt åtta stycken brassar, där Taison och Alex Teixeira spelar en betydande roll. Det är spelare som man får se upp för i detta ändå viktiga mötet. Lagkaptenen Srna är också ett möjligt hot med sina fina frisparkar.

Historik

United mot Shakhtar

Totalt 1 0-1-0 1-1
2013-10-02 (CL) Shakhtar-United 1-1

United har endast mött Shakhtar en gång i historien, och detta var just nu i oktober. Man spelade då oavgjort, då Welbeck och Taison nätade.

Manchester United – Shakhtar Donetsk

Turnering: Champions League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Tisdagen den 10 december 2013, 20.45
Domare: Milorad Mazic (Serbien)
Odds: United 1,95 | Shakhtar 3,60 | oavgjort 3,60
TV: Viasat Sport (HD), Viaplay