Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Februarimatcher spikade

Tevematcherna för februari månad annonserades igår och för Uniteds del innebar det att tre av fem matcher valdes ut för tevesändning i England.

Uniteds matcher i februari

  • tisdag 28/1, 20.45 Cardiff City (H, PL)
  • lördag 1/2, 16.00 Stoke City (B, PL)
  • söndag 9/2, 17.00 Fulham (H, PL)
  • onsdag 12/2, 20.45 Arsenal (B, PL)
  • lör/sön/mån 15-16-17/2 FA-cupen omgång 5
  • tis/ons 18-19/2 CL åttondelsfinal match 1:2
  • söndag 23/2, 14.30 Crystal Palace (B, PL)
  • tis/ons 25-26/2 CL åttondelsfinal match 1:2

Fullständigt spelschema »

Den första februarimatchen som plockas ut för tevesändning i England är Uniteds hemmamatch mot Fulham som nu kommer att spelas söndagen den 9 februari. Tre dagar senare åker United till London för bortamatch mot Arsenal i en match som naturligtvis tevesänds i England. Den sista matchen som valts ut för tevesändning är bortamatchen mot Crystal Palace som nu ska spelas söndagen den 23 februari.

En match i februari ligger kvar som lördagsmatch klockan fyra, nämligen bortamatchen mot Stoke den 1 februari. United har ännu inte bekräftat datum och speltid för hemmamatchen mot Cardiff och den nämnda bortamatchen mot Stoke, men det förefaller vara högst troligt att de kommer att spelas som planlagt. Detta då tevematcherna i de omgångarna har valts ut och polisen näppeligen torde ha några invändningar.

Det är fortfarande en viss osäkerhet kring spelschemat i februari. Dels kan FA-cupens femte omgång förstås inte spikas förrän omgång 3 och omgång 4 är avklarade. Vidare väntar vi förstås på lottningen i Champions League. Här vet vi, efter segern mot Shakhtar igår, att United kommer att inleda på bortaplan. Den första åttondelsfinalen spelas i februari och den andra i mars. Totalt är fyra olika datum aktuella för den första åttondelsfinalen, vilket det blir avgörs på måndag då åttondelsfinalerna lottas.

Vad gäller Uniteds hemmamatch mot Swansea i FA-cupen, som ska spelas den första helgen i januari, så väntar vi fortfarande på att dag och tid för avspark ska spikas. Erfarenheten säger att detta borde ske inom en vecka.


Källor: Manutd.com, Premierleague.com, Uefa.com