Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United-West Ham

United fortsätter vinna. Fjärde raka segern kom emot West Ham under lördagen. Samtliga spelare i startelvan svarade för bra insatser.

United vann tämligen enkelt mot West Ham på Old Trafford efter mål av Danny Welbeck, Adnan Januzaj och Ashley Young. Här följer spelarbetygen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Startelvan

David De Gea
7

Testas väldigt lite i matchen, men visar prov på sin utveckling i luftrummet då han vid flera tillfällen plockar ner West Hams långbollar enkelt. Dave är ligans bästa målvakt, och hans nolla spräcks enbart på grund av katastrofalt försvarsspel av Alex Büttner.

Rafael
9

Uniteds bäste. Brassen är på allvar tillbaka i samma from som ifjol och dominerade högerkanten med Valencia igen. Lysande offensivt och stoppade Jarvis under hela matchen. Förmodligen ligans främste när han är i den här formen.

Chris Smalling
8

Lugn, trygg och säker. Smalling börjar spela in sig alltmer när han får spela i sin naturliga position. Sattes inte på jättestora prov, men det han behövde göra löste han på ett säkert sätt.

Jonny Evans
7,5

Evans är den uppenbare ledaren i försvaret när Vidic saknas, och han bör tilldelas kaptensbindeln snart. Tog emot flertalet smällar, men krigar vidare. Höll ihop försvarsspelet på ett imponerande sätt tillsammans med kollega Smalling. 

Patrice Evra
7

Ut i 81:a. Stabil insats av kaptenen. Hade några tveksamma ingripanden, men är som vanligt väldigt säker och fyller på offensivt vid varje tillfälle. Fick vila sista tio.

Antonio Valencia
7,5

Visar storform, och samarbetet med Rafael fungerar utmärkt. Måste dock prestera mer på offensiv tredjedel, sista passningen är inte alltid utmärkt. Låg bakom tredje målet med fint förarbete.

Tom Cleverley
7,5

Cleverley har gjort tre raka fina insatser och det är uppenbart att han njuter av förändringen till 4-3-3. Passar utmärkt i den formationen och spelar sin bästa fotboll på länge. Missade endast en passning i matchen, och håller passningstempot på en hög nivå.

Phil Jones
8

Fantastisk i den defensiva mittfältsrollen där han bryter upp motståndarnas anfallsspel och skyddar mittbackarna på ett förtjänst fullt sätt. Är numera bra på vilken position han än spelar. En jättetalang.

Wayne Rooney
9

Pressar Rafael som matchens bäste. Lysande insats centralt på mittfältet, involverad i det mesta och bjuder på crossbollar som är väldigt Scholes-esque. Två assist, och vill hela tiden ha bollen. Positionsändringen har hjälpt laget enormt. Bra defensivt också. 

Adnan Januzaj
7,5

Ut i 69:e. Utvecklingen fortsätter för årets genombrottsman. Målskytt med ett mycket fint mål, där han visade prov på sin fantastiska fotbollsintelligens. Kan dock påverka mer, och det här var inte Adnans bästa match i år. Ändå, en fröjd att se honom spela.

Danny Welbeck
8

Ut i 54:e. Underbart att Manchester-grabben äntligen har börjat göra mål. Jättebra link-up spel också, men oturligt nog tidigt skadad. Ska dock inte vara någon större fara. Fantastiskt mål, klackpassningen till Rooney var fenomenal.

Inhoppare

Javier Hernandez
6

In i 54:e. Kom in för Welbeck och stod för en okej insats. Borde blivit målskytt, men blev felaktigt avvinkad för offside. Får förmodligen någon start under julperioden, och då krävs mål från vår älskade mexikan.

Ashley Young
n/a

In i 69:e. Målskytt igen, nytt drömmål. Inte jätteinvolverad i spelet annars, och spelade för kort tid för att betygsättas rättvist. Viktigt för självförtroendet med målen.

Alexander Büttner
n/a

In i 81:a. Själv ansvarig för baklängesmålet. Försökte offensivt, men det är en gåta att holländaren går före Fabio. Spelade för kort tid för ett betyg.