Inför: United – Swansea

Efter ligaförlusten senast så ska United svara upp med att prestera i två cupmatcher på två dagar. Först upp är Swansea hemma på Old Trafford.

Manchester United

Manchester United

Skador Fellaini (vrist, februari), Jones (knä, mitten januari), Nani (hamstring, januari)
Tveksamma Rafael (ljumske), Van Persie (ljumske)
Avstängda
Form
V V V V V F
Position 7 | 20 | 10-4-6 | 33-24 | 34
Bästa målskytt Rooney (9)
Disciplin 41 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Fabio-Ferdinand-Evans-Büttner
Carrick-Cleverley
Valencia-Januzaj-Giggs
Welbeck

Efter sex raka segrar förlorade United den senaste matchen mot Tottenham på hemmaplan med 1-2 och nu väntar två cupmatcher på två dagar, Swansea hemma på söndag och Sunderland borta på tisdag. Truppen lär därför roteras en del under dessa två matcher, tyvärr finns det ju en hel del spelare som saknas på grund av skada. Senast i raden är Young och Rooney, båda är inte aktuella för spel i morgon således. Skadorna kan däremot innebära att några yngre spelare får chansen, då flera spelares låneavtal har löpt ut, däribland Jesse Lingards.

Med tanke på den svaga ligasäsongen förväntar jag mig full satsning i båda cuperna och Moyes brukade ta Everton långt just i FA-cupen så förhoppningarna finns till att äntligen avsluta den 10 år långa FA-cup-titeltorkan.

Så till laget. De Gea spelar varje match och jag ser ingen andledning till att byta. I backlinjen är alla förutom Rafael och Jones friska vilket innebär att alternativ finns. Rafaels broder Fabio har varit fastfrusen i frysboxen men på senare tid har han faktiskt funnits med på bänken så jag tar det som en indikation. Med fyra friska mittbackar räknar jag kallt med att de som inte spelar imorgon återfinns i laget på tisdag så där är det hugget som stucket. Evra spelar nog inte 90 minuter i båda matcherna och då denna är hemma så vilas han.

Carrick behöver matcher och spelar med Cleverley, med Fletcher som alternativ. Startar Carrick imorgon, så startar Fletcher på tisdag. Valencia är Moyes personliga favorit och återfinns alltid i startelvan, och jag tror att Giggs tar den andra kanten. Jag hoppas på antingen Zaha eller Lingard från bänken, men jag tror att de rutinerade herrarna får gå före.

Framåt hoppas jag verkligen att Adnan Januzaj får spela i sin bästa position, den som nummer tio. När nu både Rooney och van Persie är skadade, och Hernandez helt enkelt en sämre spelare samt ur form, så vill jag nästan kräva det. Han spelade där mot Norwich i ligacupen och var bäst på plan, så ge grabben chansen!
Danny Welbeck gör mål när han vill, och kan förhoppningsvis fortsätta sin målform.

Swansea City

Swansea City

Skador Dyer, Hernandez, Michu, Monk, Vorm
Tveksamma
Avstängda
Form
F O F F O F
Position 13 | 20 | 5-6-9 | 26-28 | 21
Bästa målskytt Bony (6)
Disciplin 36 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Tremmel
Rangel-Chico-Williams-Davies
De Guzman-Canas
Routledge-Shelvey-Lamah
Bony

Swansea har inte kunnat replikera förra säsongens succé, förklarligt med tanke på att de för första gången fått kombinera liga med Europa League-spel. På sin dag kan de dock besegra alla lag i ligan, och vi får hoppas att den dagen inte är imorgon för Laudrups mannar. Swansea lider av skador på flera av sina stjärnor, bland andra Michu, Nathan Dyer, Pablo Hernandez och kanske framförallt holländske målvakten Michel Vorm. Just Vorm är ett stort avbräck då hans ersättare Tremmel inte alls håller samma klass.

Med tanke på hur Uniteds hemmaspel varit under säsongen ska dock inte Swansea underskattas, framförallt inte i cupspel då de förra året tog hem ligacupen.

Historik

United mot Swansea

Totalt 21 10-5-6 34-23
FA-cupen 0 0-0-0 0-0
Hemma 10 8-2-0 22-7
Sista sex
V V V O V V
Sista sex hemma
V V V V V V
2013-08-17 (PL) Swansea-United 1-4
2013-05-12 (PL) United-Swansea 2-1
2012-12-23 (PL) Swansea-United 1-1

United inte förlorat mot Swansea sedan de gick upp i Premier League 2011 och det senaste mötet var säsongspremiären i ligan när två mål vardera av Robin van Persie och Danny Welbeck gav United en stabil 4-1-seger.
Detta blir också det första FA-cupmötet mellan klubbarna.

Manchester United – Swansea City

Turnering: FA Challenge Cup
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Söndagen den 5 januari 2014, 17.30
Domare: Mike Dean
Odds: United 1,36 | Swansea 7,00 | oavgjort 4,50
TV: TV10, Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS