Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 slog ut Leicester i FAYC

Uniteds U18-lag tog sig under torsdagskvällen vidare till den femte rundan i FA Youth Cup efter att ha besegrat Leicester City på bortaplan. Men det krävdes förlängning och Andreas Pereira gjorde matchen enda mål i den 101 matchminuten.

Det var en relativt chansfattig tillställning på King Power Stadium och första halvlek bjöd på få målchanser. Leicester var dock närmast ett ledningsmål efter ett skott utifrån, men Pereira i målet avstyrde fint.

I andra halvlek höjde United bolltempot och hade mycket boll på Leicesters planhalva, men United hade också förtvivlat svårt att skapa chanser. Pereira var närmast med en frispark långt utifrån och Demetri Mitchell med ett skott från dålig vinkel. Men när domaren blåste efter 92 minuter var det fortfarande 0-0 lagen emellan och matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen fick Leicester en bra chans, men Pereira räddade och United kontrade snabbt. Till slut fick Andreas Pereira bollen och han tog skott utanför straffområdet, ett skott som tog på en Leicesterförsvarare och går i en båge över målvakten och in i mål. United hade sedan inga som helst problem att spela av matchen och Leicester var aldrig nära på att kvittera.

United gör en gedigen insats men utan några riktiga toppar. Överlag skapade man för få målchanser mot ett ganska svagt Leicester, mycket på grund av att United hade brist på friska anfallare och fick spela den nyligen fyllda 16 år Marcus Rashford som ensam anfallare. De som utmärkte sig mest i United var i alla fall mittbacken Ioannou som avvärjde det mesta Leicester hade att komma med samt målvakten Joel Pereira som gjorde flera bra räddningar på Leicesters alla distansskott.

United möter nu Huddersfield borta i nästa omgång. Huddersfield slog i sin tur ut West Bromwich.

Leicester City U18 – Manchester United U18 0-1 (0-0 FT)

Uniteds mål: A.Pereira (101)
United: J.Pereira – Evans, McConnell, Ioannou (Borthwick-Jackson 117), Barber – Janko, Goss, Willock, A.Pereira, Harrop (Riley 113) – Rashford (Mitchell 80)