Matchrapport: Chelsea – United 3-1

United fick se sig besegrade när man mötte Chelsea på Stamford Bridge. Trots fint spel i första halvlek lyckades man inte sätta sina chanser, till skillnad från ett effektivt Chelsea. José Mourinho kommer att kunna ta sitt glas vin med ett stort leende denna kväll.

United hade idag en tuff uppgift. Som sjua i ligan skulle man försöka att ta poäng mot Chelsea på bortaplan, och detta utan både van Persie och Rooney. Om detta inte var nog så var Evra osäker till matchen, och Evans samt Jones kom tillbaka till startelvan.

Moyes hade innan matchen pratat om att United fortfarande är den stora klubben som den har varit tidigare, något som inte alls skulle bita på Chelseaspelarna när man tämligen enkelt lekte med Uniteds försvar.

Januzaj visade återigen vilken talang han är, dock utan utdelning från laget.

Första halvlek

United började matchen på ett väldigt bra sätt när man redan från början utmanade hemmalaget flertalet gånger. Redan efter en och en halv minut hade United läge att göra 1-0 genom Young, då han efter väggspel med Welbeck kommer fri och skjuter rakt på Cech som räddar ut bollen till en hörna.

United höll mycket boll i början utav första halvlek, och Chelsea hade inte mycket chanser framåt, fram tills det att Eto’o skulle presentera sig. 17 minuter in i matchen så får den kamerunske landslagsmannen bollen till höger när han grundlurar en passiv Jones, viker inåt och avlossar ett skott med vänstern. Carrick, som täcker upp bakom Jones, slänger sig för att blockera skottet men touchar bollen så att den går i en båge över De Gea och in i mål vid spanjorens vänstra stolpe. 1-0 till Chelsea.

Trots att Chelsea har mer boll nu än tidigare så försöker United ändock att komma till anfall, och när Evra lyckas sno åt sig bollen av Oscar på vänsterkanten så tar han löpningen fram mot straffområdet och avlossar ett hårt skott ur en ganska snäv vinkel som går i burgaveln.

Det skulle även komma ett till kvalificerat läge för United i den första halvleken när Januzaj i den 38:e minuten vänder bort Ivanovic till vänster i straffområdet och spelar bollen in mot ett relativt tomt målområde. Welbeck möter upp bollen, men precis när han ska skjuta blir han tacklad bakifrån av Azpilicueta och bollen går rakt på Cech som kan rädda bollen. Welbeck vill sedan ha straff i den situationen, något som inte ser ut som en stor omöjlighet när man kollar på läget.

Chelsea utnyttjar mer och mer sina snabba omställningar, och innan första halvlek är slut slår Eto’o ett inlägg som når Oscar lite turligt, och brasilianaren svarar med att försöka göra en bicykleta mot mål. Skottet går dock utanför då han inte träffat bollen ordentligt.

En spelare som utmärkte sig under den första halvleken var helt klart David Luiz, idag defensiv mittfältare. Luiz utmärkte sig inte spelmässigt, utan för de tacklingar han gjorde. Spelaren klarade sig undan med ett gult kort, något som många nog tycker är givmilt efter de situationer han var inblandad i.

I den 45:e minuten kommer kallduschen. En vaksam Eto’o står framför mål när ett inspel längs marken når honom från höger. Han svarar med att enkelt skjuta mot mål, och bollen går förbi en De Gea som är på bollen med sina fötter. United släpper in ett mål precis innan halvtid, och David Moyes har nu mycket att tänka på inför den andra halvleken.

Andra halvlek

United hade en väldigt tung uppförsbacke, och trots det spelet man förde i första halvlek såg det ut att energin hade försvunnit efter den första halvleken. Detta utnyttjade Chelsea på bästa sätt. Efter en nick av Cahill i den 49:e minuten stod De Gea för en tursam räddning med sin armbåge. Bollen studsade dock rakt fram till ingen mindre än Eto’o som bara kunde peta in bollen och utöka hemmalagets ledning till 3-0.

United försöker, främst då genom Januzaj och även Rafael som växlat till vänsterkanten efter det att Evra bytts ut för skada, komma framåt. Man har det dock tungt och trots att flera bollar kommer mot straffområdet har man inte riktigt någon spelare i bra position.

Chicharito byts in, och Young går ut. I den 70:e minuten håller hemmamålvakten Cech på att göra en riktig tabbe. Efter ett hemspel missar Cech att Chicharito kommer löpande ända fram mot mållinjen. Cech lyckas i detta läget att avvärja situationen genom att ungefär halk-finta bort anfallaren och sedan rensa bort bollen. Det var inte långt ifrån en reducering i detta läget.

Minuterna går, och United försöker komma till lägen. Åtta minuter efter Cechs nästan-tabbe får Valencia bollen på högerkanten och spelar denna vidare till Welbeck som spelar bollen snett inåt bakot till en Phil Jones som tar till med ett skott. Chicharito finns vid bortre stolpen och lyckas peta in bollen i mål, och det är nu reducerat till 3-1.

Detta var så nära United skulle komma en seger idag. Problemen med Chelseas offensiva mittfält, och speciellt med Hazard, gjorde att man fick försöka avvärja många framstötar ifrån hemmalaget.

När man kommit till övertiden så fanns det två situationer som kan talas mycket om. Först så får Vidic ett förvånansvärt billigt rött kort efter att ha tacklat ner Hazard på framstormning. Repriser säger att det är frispark, och gult kort, men var Dowd hittar det direkta röda är en gåta.

Bara minuter efter detta så kommer en ännu större gåta. Rafael gör en väldigt ful satsning mot Cahill på offensiv planhalva, när han hoppar in med sulorna före och sträckta ben. Turligt nog så tar detta inte illa på Cahill, som förståeligt nog är frustrerad. Rafael klarar sig utan ett rött kort, och frågan är om domaren nu kompenserar United för kortet på Vidic?

Matchen blåses sedan av och de blåa supportrarna får jubla medan de röda får åka hem till Manchester med svansen mellan benen.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS