Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Sunderland

Det vankas returmöte i Ligacupen på Old Trafford imorgon kväll. För två veckor sedan förlorade United den första semifinalen sedan Sunderland vunnit med 2-1. I och med att bortamålsregeln – i Ligacupsammanhang – endast träder i kraft om det sammanlagda resultatet är oavgjort efter en förlängning – och inte efter 2 x 90 minuter som i exempelvis Champions League – så räcker en uddamålsvinst för att United ska klara just en sådan. Detta även om resultatet skulle vara exempelvis 3-2 efter 90 minuter. I sådant fall så vinner Sunderland om inget avgörande är nått efter de 2 x 15 minuterna och om resultatet istället skulle vara 1-0 till United så är situationen den omvända. 2-1 efter full tid och förlängning är således det enda resultatet som renderar i straffläggning. Givetvis så går Sunderland vidare om matchen slutar med seger för dem och United står som finalister vid seger med mer än ett mål. Sunderland går vidare vid alla oavgjorda resultat.

Manchester United

Manchester United

Skador Fellaini (vrist, februari), Ferdinand (skadad, inget datum), Nani (hamstring, inget datum), Van Persie (ljumske, inget datum)
Tveksamma Evra (knä), Rooney (ljumske)
Avstängda Vidic (första matchen av tre)
Form
V F F F V F
Position 7 | 22 | 11-4-7 | 36-27 | 37
Bästa målskytt Rooney (9)
Disciplin 44 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Jones, Evans, Evra
Valencia, Fletcher, Carrick, Kagawa
Hernandez, Welbeck

Det ska bli intressant att se hur United agerar samt hur elvan formeras nu när laget startar i underläget och är piskat att gå framåt för att nå avancemang. Moyes saknar fortfarande tillgång till en del spelare där namn som van Persie och Rooney förstås sticker ut. Den senare är dock på väg tillbaka och det är inte helt omöjligt att han involveras på något sätt imorgon. Det är emellertid ingenting som undertecknad räknar med. Utöver skadelistan så noterar vi att Vidic står över sin första match av tre, vilket gör att Smalling eller Jones träder in bredvid Evans i backlinjen.

Kraven på produktion framåt till trots så tror jag att endast en av Kagawa och Januzaj startar. Jag tror dessutom att Moyes inte ogillar tanken på att sitta inne med möjligheten att slänga in någon av dem i den andra halvleken om stiltjen i anfallspelet är densamma som vi har tvingats vänja oss vid den här säsongen. Däremot så är det inte helt otänkbart att Moyes testar att spela både Welbeck och Chicharito på topp, särskilt om Rooney är tillräckligt frisk för att kunna sitta på bänken. Valencias närvaro känns lika gjuten som Carricks och om Jones nu spelas som mittback så är det läge för Fletcher att träda in centralt på mittfältet.

Att United ställer upp med en stark elva är någonting som känns givet. En något ovan situation när det gäller matcher i de inhemska cuperna, men ska det bli någon titel i år så är det förmodligen Ligacupen som gäller. Låt oss hoppas att United är taggat till tänderna imorgon och att det blir full fart framåt från start samtidigt som effektiviteten ligger på en betydligt högre nivå än i söndags.

Sunderland

Sunderland

Skador Cuellar, Westwood
Tveksamma Fletcher
Avstängda
Form
O F V V V O
Position 19 | 22 | 4-6-12 | 21-36 | 18
Bästa målskytt Johnson (5)
Disciplin 33 GK, 5 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Mannone
Bardsley, Brown, O’Shea, Alonso
Giaccherini, Cattermole, Johnson, Ki
Altidore, Borini

Sunderland har följt upp vinsten på Stadium of Light för två veckor sedan med övertygande 1-4 borta mot Fulham samt med en 2-2-match hemma mot Southampton. Dessa fyra poäng har lett till att man inte längre är tabellens jumbo, även om både Cardiff på jumboplatsen och West Ham på placeringen över (18) ligger på samma antal poäng (återigen, 18). Det är oerhört jämnt på den undre halvan av tabellen och Sunderland är endast sex poäng bakom Aston Villa på tionde plats.

Det ser alltså lite ljusare ut för Sunderland än vad det gjorde inför den första semifinalen. Lagets kanske främsta anfallsspelare Steven Fletcher är dock tveksam till spel. Därtill återfinns fortfarande Cuellar och Westwood på skadelistan. De sistnämnda saknades också senast, vilket dock inte direkt gick ut över Sunderlands spel. Fletchers eventuella frånvaro torde inte heller spela en enorm roll då Sunderland har det ganska gott ställt på anfallsfronten med gedigna spelare så som Borini och Altidore. Borini var dessutom en av planens bästa spelare i det senaste mötet och samtidigt så behöver ju Sunderland inte vara sylvassa i anfallspelet så länge man håller tätt bakåt.

Just därför lär Sunderlands manager Gus Poyet lär instruera sina spelare att låta United föra spelet samtidigt som man koncentrerar sig på att ligga rätt och vara redo att ställa om snabbt. 4-3-3-formationen från senast byts förmodligen ut mot antingen 4-4-2 eller möjligen 4-5-1.

Historik

United mot Sunderland

Totalt 137 61-36-40 237-202
Ligacupen 5 1-2-2 7-8
Hemma 67 38-18-11 138-74
Sista sex
V V V V V F
Sista sex hemma
V V O V V V
2014-01-07 (LC) Sunderland-United 2-1
2013-10-05 (PL) Sunderland-United 1-2
2013-01-30 (PL) Sunderland-United 0-1

Morgondagens möte blir det tredje den här säsongen lagen emellan. Lagen har varsin 2-1-seger med sig sedan tidigare. Matchen blir dock den första mellan lagen på Old Trafford för säsongen och där har United ett klart övertag i matcher mot Sunderland genom tiderna, något som stärks ytterligare om vi endast ser till de allra senaste mötena.

Manchester United – Sunderland

Turnering: Football League Cup, semifinal 2:2
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Onsdagen den 22 januari 2014, 20.45
Domare: Lee Mason
Odds: United 1,33 | Sunderland 5 | oavgjort 8,5
TV: TV10, Viaplay