Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 förlorade mot city

U21 tog under måndagskvällen emot Manchester city i Salford. I en jämn match drog bortalaget city det längsta strået och vann med 2-1. Jesse Lingard gjorde Uniteds enda mål i matchen.

city inledde med stort bollinnehav men det var United som skapade de första målchanserna. Jesse Lingard gånger två på kontring, men avsluten räddades enkelt av citymålvakten. Det var istället city som tog ledningen efter en hörna. Men trots flera bra chanser – bland annat en nick just utanför av Keane i sista minuten – så slutade halvleken med en cityledning.

Direkt i andra halvlek slår Petrucci en fin passning till Lingard som har stor yta att avancera på och när han väl närmar sig målet lägger han den kallt med en bredsida vid bortre stolpen och kvitteringen är ett faktum.

Det dröjde dock inte länge innan city kunde återta ledningen. Devonte Cole – som är son till Andy Cole – tog sig enkelt förbi Donald Love på kanten och slog ett inspel som Glendon enkelt kunde dunka in från nära håll. United hade en del chanser att kvittera, men var återigen ineffektiva när chanserna dök upp.

Överlag är det en jämn match där United har fler bra målchanser men skillnaden var att city var effektiva när chanserna dök upp.

I United var Lingard bra och den som låg bakom det mesta som United hade. Saidy Janko gjorde ett bra inhopp som högerback och skapade stora problem för city med sin fart. Annars var det slätstruket i Unitedlaget utan att någon för den skull var dålig.

Manchester United U21 – Manchester city U21 1-2 (0-1)

Uniteds mål: Lingard (46)
United: Johnstone – Love (Janko 62), Thorpe, Ekangamene, Blackett – Cole, Petrucci (Pearson 78), Rothwell (A.Pereira 75), James – Lingard – W.Keane