Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Vi förtjänade att vinna

United bortabesegrade igår Crystal Palace med 2-0. Uniteds manager David Moyes tycker att United förtjänade segern. Vi bjuder dessutom på några ord från Crystal Palace manager Tony Pulis.

”Crystal Palace, sedan Tony Pulis tog över, har varit en svår plats för alla att komma till. De har inte släppt in många mål och de har gjort sig själva svåra att besegra igen. Tack och lov gjorde vi två mål i andra halvlek,” sa David Moyes efter matchen.

”I Premier League är det alltid avgörande att få det första målet. Som vi spelade så förtjänade vi det helt och hållet. Vi hade några möjligheter och det var definitivt välförtjänt.”

Rooney är en viktig spelare

Wayne Rooney var huvudperson inför matchen, efter att på fredagen ha skrivit på en kontraktsförlängning, och det var just Rooney som säkrade Uniteds seger med ett mycket vackert 2-0-mål:

”Avslutet för det andra målet var utsökt. Patrice gjorde gjorde det väldigt bra som kom till sidlinjen och det var ett fantastiskt avslut.

”[Rooney] är en väldigt viktig spelare. Om du tänker på det antal klubbar som ville köpa honom så skulle han ha varit svår att ersätta. Det finns inte tillräckligt många bra spelare därute som du kan ta in billigt eller enkelt. Wayne är en av toppspelarna, han visar det varje vecka. Du kan se förändringen i honom som en pojke, med ledarskapet som han försöker ge laget. Vi är på hans sida, vi vill att han ska fortsätta och jag är säker på att han kommer att göra det. Han är en pojke som vill fortsätta att bli bättre.

”Han har en fantastisk chans [att bli historisk i klubben]. Wayne har spelat otroligt bra den här säsongen, låt oss hoppas att han håller det uppe och fortsätter att göra mål.

”Jag sa till alla från den första dagen att han kom in och tränade bra. Han har aldrig varit ett problem och jag tycker att beröm ska gå till ägarna som höll stånd för att behålla de bästa spelarna. Vi bygger ett nytt lag, vi behåller de bra spelarna och vi kommer att addera till det. Jag tycker att ägarna och styrelsen förtjänar beröm för avtalet.”

Skadeläget

United kom till spel utan den defensiva trion Jonny Evans, Phil Jones och Rafael da Silva. Moyes hoppas dock att någon av dem ska vara tillbaka i spel i matchen Olympiacos på tisdag. Informationsbristen kring Danny Welbecks eventuella knäskada fortsätter emellertid.

”Vi har några skador men jag hoppas att vi kan få tillbaka några av dem till tisdag. Vi kommer att få en chans att se hur Jonny Evans, Phil Jones och Rafael är på söndag och se om de kan följa med oss.

”Vi har en tuff Europamatch som kommer nu på tisdag. Jag ville vinna [mot Palace] så vi kunde åka dit i bra form och med självförtroende. Det är en väldigt stor match för oss. Vi hade inte spelat på tio dagar innan i lördags, så jag ville säkerställa att spelarna var redo och kommer att vara redo att prestera igen på tisdag.”

Pulis: Straffen avgjorde matchen

Crystal Palace manager Tony Pulis tycker att hans lag stod emot bra och att de närmade sig en poäng ju längre klockan led. Straffen, som Pulis tycker var korrekt, avgjorde dock matchen:

”Jag tyckte att United hade ett par bra chanser i den första halvleken och på alla andra dagar hade de gjort mål. De hade dock inte många chanser och målvakten har inte gjort några räddningar.

”Men att ge dem en straff gav dem givetvis ett lyft. Jag tyckte att det var en straff, [Chamakh] kom i vägen för honom. Han jobbade väldigt hårt, jag tycker inte att han spelade väldigt bra idag, men han har arbetat riktigt hårt för oss och han fattade bara ett dåligt beslut, fällde Evra och det var en straff.

”Till det läget visste vi att ju längre matchen fortsatte vid ställningen 0-0, ju fler möjligheter skulle vi få eftersom United skulle pressa oss. Som jag sa, de fick ett par mål och deras andra mål kunde vi också ha hanterat bättre.”


Källor: Manutd.com, Cpfc.co.uk