Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Evans och Jones kvar i England

På presskonferensen inför Uniteds bortamatch mot Olympiacos berättade David Moyes att United reste till Grekland utan försvararna Jonny Evans och Phil Jones. Annars är alla spelare på plats. Dessutom några ord från Wayne Rooney och Olympiacos manager Michel.

”Jones och Evans har inte följt med. Alla andra är här,” berättade David Moyes på måndagens presskonferens. I tillägg till de skadade försvararna har Moyes även Juan Mata som indisponibel, då spanjoren spelade för Chelsea i gruppspelet.

”Jag ser fram emot matchen. Jag hade turen att se Arsenal mot Bayern München och jag gillar verkligen Champions League-matcher.

”Att gå vidare [från gruppspelet] var först och främst viktigt. Att vinna gruppen var en ytterligare fördel. Nu ser jag fram emot den här. Det är en riktigt tuff match, Olympiacos har bra statistik här och vi vet, över dubbelmötet, att vi måste spela bra för att gå vidare. Det är en möjlighet att försöka vinna en turnering, men vi måste gå vidare från det här mötet först.

”Olympiacos gjorde det väldigt bra mot PSG och Benfica. De gick vidare från en tuff match, de har bra statistik här på sin hemmaplan. Vi vet att det kommer att bli en tuff kväll. De har ett stort stöd. Det är långt ifrån en enkel match.”

Moyes menar att det är en stor fördel för United att Wayne Rooney och Robin van Persie är tillgängliga:

”Rooney och Van Persie är i riktigt bra form och de gör båda mål i de stora matcherna. Vi är ett mycket bättre lag när de är med oss.”

Rooney: En Champions League-seger är inte tillräckligt

Wayne Rooney gjorde Moyes sällskap på presskonferensen. Uniteds anfallare fokuserade på turneringen i stort, snarare än mötet med Olympiacos:

”Du vill alltid vinna. En [seger] är aldrig tillräcklig, framför allt inte i den här klubben. Du måste fortsätta försöka att gå till dessa finaler. Känslan när du vinner titeln är otrolig.

”Det finns inte att du vill stanna på en titel. Du vill vinna varje ord. Det är omöjligt, men om vi kan gå till finalen skulle det vara fantastiskt. Det är en möjlighet att vinna ännu en titel, förhoppningsvis kan vi göra det.

”Jag tycker att vi har kvaliteten för att gå riktigt långt. Det stora målet är att få ett bra resultat på tisdag och sedan ta varje match som den kommer. Året som Chelsea vann åkte de nästan ut tre gånger. Du måste bara fortsätta jobba, oavsett om vi får det rätta resultatet eller inte. Vi ser fram emot att ta segern och sedan gå vidare till kvartsfinalen.”

Michel: Vi är starkare nu

Olympiacos har i praktiken redan vunnit den grekiska ligan. De har förvisso tappat anfallsstjärnan Kostas Mitroglou till Fulham men förstärkte truppen med Nelson Valdez, Hernan Perez och Ivan Marcano under januarifönstret och tränaren Michel menar att hans trupp är starkare nu än för ett par månader sedan.

”Jag är glad att ha gått till åttondelsfinalen och kan inte vänta på [dagens] match. Mycket står på spel och vi kommer inte att ge bort någonting. Givetvis är erfarenhet viktigt men vi har kunnandet för att kunna överkomma vår brist på det. Passionen vi visade för att komma hit kommer att vara nyttig för oss mot United och ge dem problem. Vi kommer att göra allt i vår makt för att besegra dem [ikväll].

”Vi är i ett bättre läge än vi var för två månader sedan. Vi har jobbat hårt och alla är bra förberedda. Spelarna är extremt motiverade och kan knappt vänta på matchen.

”United är ett lag av högsta klass och jag kommer inte att kommentera deras form. De har inte råd att göra några misstag med tanke på deras form i Premier League. Vi har heller inte råd att ge mindre än 100 procent.”

Michel menar att United är favoriter men tycker att hans lag har chansen att gå vidare. Han är osäker på hur Uniteds tabelläge kommer att påverka:

”Folk säger att det kommer att bli ett väldigt krävande möte och det är sant. De är favoriter men inget säger att vi inte kan besegra Manchester United. Deras Premier League-situation kan vara en sporra för dem eller så kan det vara en tyngd på deras axlar. Vi vet att mycket står på spel för Manchester United i den här matchen.”


Källor: Manutd.com, Uefa.com, Bbc.co.uk