Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Carrick: Det var en viktig dag

Michael Carrick var förstås nöjd efter att United bortabesegrat West Brom. United gjorde mål vid rätt tillfällen, varför laget kunde kontrollera matchen. Dessutom några ord från Wayne Rooney.

”Det var en viktig dag för oss, vi var tvingade att repa oss,” kommenterade Carrick efter Uniteds 3-0-seger. ”Det känns som att det var så lång tid sedan den senaste matchen, innan landskamperna. Så vi var tvingade att prestera bra och visa att vi är ett bra lag.

”Jag tycker att vi gjorde mål vid viktiga tillfällen i matchen för att verkligen ta kontroll över den. Det har varit frustrerande den här säsongen eftersom vi, emellanåt, sätt till prestationerna har kontrollerat matcher och inte fått med oss de resultat vi ville ha. Du strävar efter prestationerna och vill att resultaten ska följa. Idag blev det så.

”Vi så väldigt farliga ut då vi anföll, vi hade väldigt bra genombrott över hela planen och skapade problem hela eftermiddagen. Vi såg spännande ut framåt.

”Det andra målet var viktigt. Det skulle alltid vara en livlig match här då båda lagen behövde resultat. Vi förväntade oss inte att komma hit och glida genom matchen. De försöker ta de poängen lika mycket som vi gör. Planen var svår att spela på, det studsade och levde. Det var en period i matchen när det var ganska rafsigt och vi var tvingade att ta oss igenom det. Wayne gjorde sitt mål vid ett bra tillfälle och dödade matchen.

”Det är en svår plats att komma till, så att vinna som vi har gjort är ett stort plus. Vi såg farliga ut framåt och försvarade oss bra. Allt i allt kunde vi inte ha begärt mycket mer från vår prestation.”

Rooney: Bra för självförtroendet

Wayne Rooney hade en stor del i Uniteds seger med ett mål och en assist. Anfallaren menar att segern var viktig för Uniteds självförtroende inför ett gäng svåra matcher:

”Det var bra för självförtroendet. Vi har Liverpool och Olympiacos närmast, där vi är två mål bakom, sedan följer West Ham och Manchester city. De är alla viktiga matcher. Det är en bra utmaning och det är upp till oss som spelare att ta oss an den utmaningen och visa alla att vi är ett bra lag som menar allvar.

”Vi mådde dåligt efter Olympiacosmatchen och vi behövde gå ut och visa för alla att vi är ett bra lag. Vi kommer att kämpa för tröjan och vi kommer att kämpa för en plats i laget och jag tycker att det visades idag. Vi spelade med en stor energi, vi var underhållande och vi såg alltid farliga ut, så jag tycker att vi förtjänade tremålssegern. Och det kunde ha blivit mer.

”Vi var tvingade att grisa emellanåt. Inget såg ut att gå vår väg i den första halvleken och vi såg inte ut att få besluten så vi var tvingade att kämpa oss igenom det. Tack och lov fick vi ett mål genom Phil Jones och gick in i halvtid med vetskapen att vi var tvingade att döda matchen eftersom det alltid är tufft att komma hit. Att få det andra målet var fantastiskt och jag tycker att vi avslutade ganska bra.”


Källa: Manutd.com