Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21: Wilson sänkte Wolves

James Wilson trivdes under måndagskvällen på Molineux. 18 åringen gjorde nämligen alla tre mål i Uniteds 3-0-seger över Wolverhampton. Alla mål kom i den andra halvleken.

United hade, i vanlig ordning, mycket boll inledningsvis men passningstempot var för lågt och Wolves hade inga störra problem att försvara sig. Andreas Pereira hade Uniteds bästa chans i första halvlek, men avslutet hamnade utanför och 0-0 stod det på resultattavlan när domaren blåste för halvtid.

Direkt i inledningen av andra halvlek skulle dock United ta ledningen. James Wilson fick en passning, vände snabbt upp och avlossade ett lågt och hårt skott vid målvaktens bortre stolpe. En fin individuell prestation från strikern. United spelade nu mycket bättre och Joe Rothwell försökte med en fin solo-prestation, men avslutet var sämre. Istället utökade James Wilson på till 2-0 med tio minuter kvar, Ben Pearson slog en till synes enkel passning in i boxen och Wilson, med en utmärkt första touch, gjorde utrymme för sig själv och slog in den i bortre hörnet med högerfoten. Men Wilson var inte klar, och fem minuter senare stängde han matchen definitivt med sitt tredje mål för kvällen när han distinkt slog in ett inspel med högerfoten.

Uniteds första halvlek var inget att skriva hem om men den andra halvleken var desto bättre utförd. Främst tack vare James Wilson som återigen visar sin målfarlighet även på U21-nivå, Wilson är inte tung eller stark, men är enormt kvick i steget och det är få spelare som hänger med när han sätter fart. Han är dessutom väldigt klinisk i sina avslutningar med båda fötterna. Ofta distinkt. Men Wilson sticker mest ut med sin första touch som är utmärkt, och som egentligen är anledningen till att han över huvud taget kan göra de två första målen.

Wolves hotade inte Unitedbacklinjen eller målvakten Amos förutom på några långskott som Amos inte hade några större problem med. Två andra som imponerade stort var mittfältarna Joe Rothwell och Ben Pearson. Rothwell har haft stora skadeproblem genom åren men ser bättre ut än nånsin, likt Wilson har han en utmärkt touch på bollen och släpper aldrig kontrollen under hög fart. En fart han inte riktigt haft i sig de senaste säsongerna. Kanske framtiden på innermittfältspositionen inte är så mörk ändå…

Wolverhampton U21 – Manchester United U21 0-3 (0-0)

Uniteds mål: Wilson (50, 79, 84)
United: Amos – Varela, McNair, Ekangamene, James – Janko, Pearson, Rothwell, A.Pereira (Weir 65), Rowley – Wilson