Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Vi borde ha gjort fler mål

Manchester Uniteds manager David Moyes var förstås mycket nöjd efter Uniteds seger mot West Ham. Han tycker dock att United borde ha gjort fler mål på sina chanser. Dessutom några ord från en bitter Sam Allardyce.

”Jag tycker att vi spelade väldigt bra,” sa David Moyes efter matchen. ”Det tråkiga är att vi inte tog fler av de chanser vi skapade i första halvlek. Jag tror Shinji hade en chans, Juan hade en chans och Fellaini kunde antagligen ha gjort mål på en nick tidigt i matchen. Jag var lite orolig för hur det skulle gå när vi missade de möjligheterna, men vi förtjänade segern helt och hållet.”

Dagens seger kom med utan flera ordinarie spelare. Moyes var nöjd med hur ersättarna spelade och berömde särskilt Juan Mata och Shinji Kagawa:

”I början på säsongen sa folk att jag ändrade laget för mycket, men jag ville ge alla chansen att visa vad de är kapabla att göra. Det hände inte så ofta som vi ville men jag tyckte att folk kom in och spelade väldig, väldigt bra idag. Jag tycker att resultatet i veckan gav oss mycket självförtroende och sättet som laget passade bollen på idag backade upp det.

”Jag tycker att flera av dem visade vad de är kapabla att göra ikväll. Juan Mata var fantastisk idag och Shinji Kagawa var briljant och vi hade några insatser av högsta klass ikväll. Om vi kan fortsätta så här är det exakt vad vi vill göra.”

Förändringarna märktes framför allt i försvaret. Jonny Evans och Chris Smalling var redan skadade medan Nemanja Vidic, som också dras med skadeproblem, var avstängd idag och också mot city på tisdag. Dessutom lämnade Rio Ferdinand återbud med ryggont, vilket innebar att Michael Carrick fick spela mittback. Huruvida någon av mittbackarna är tillbaka i spel på tisdag återstår att se.

”Då jag själv är en gammal mittback tyckte jag att [Carrick] fick jobbet att se enkelt ut. Jag kände för att säga till honom att det är enkelt att spela mittback och han var fantastisk. West Ham hade chanser eftersom de är besvärliga, men mellan [Carrick] och Marouane Fellaini tyckte jag att de tog hand om Andy Carroll ordentligt.”

Wayne Rooney gjorde 1-0 med ett riktigt drömmål:

”Jag ville att den skulle går direkt in. Jag visste inte om den skulle studsa under ribban eller över ribban. Tack och lov kom det lite regn innan matchen som kan ha mjukat upp planen. Tack och lov gick den in, det var ett fantastiskt mål, enastående teknik och i Wayne har vi en spelare som är kapabel att göra alla de sakerna på en fotbollsplan.

”Det var som David Beckhams mål, definitivt. Wayne försöker, det är det som gör det. De sa, och skämtade om det, i omklädningsrummet att han har försökt göra det 20 gånger utan att lyckas, men det lyckades idag. En sådan fantastisk medvetenhet om var målvakten är.”

Så, var Beckhams eller Rooney mål snyggast?

”Jag tycker att det finns två sätt att se på det, hur rent och snyggt Beckham träffade bollen. Men Waynes teknik, att ta den på volley och få den träffen mitt på skon och att ha kraften att nå hela vägen. Det var ett fantastiskt mål.”

Segern var Uniteds tredje raka bortaseger i ligan och den fjärde raka bortamatchen där United höll nollan. Segern innebär också, smått chockerande, att United faktiskt toppar bortatabellen i ligan, även om Tottenham i den tabellen har en match mindre spelad. Hemmaformen gör dock att United alltjämt ligger kvar på sjunde plats i ligan.

Närmast väntar derbyt mot Manchester city på tisdag och United kan gå in i matchen med nyfunnet självförtroende:

”Du kan aldrig ta med en match in i nästa men allt vi vill göra är att få lite momentum och det är något som vi inte har haft särskilt mycket av. Förhoppningsvis kan vi gå in i tisdagens match och visa lite mer självförtroende. Matchen mitt i veckan hjälpte och förhoppningsvis kommer dagens prestation också hjälpa.”

Allardyce: Rooney knuffade Tomkins

West Hams manager Sam Allardyce var förstås besviken efter matchen och menar att Rooneys drömmål avgjorde matchen:

”Det första målet tog knäcken på oss. Det är ett sådant underbart mål och du måste beundra avslutet. Men att få den starten efter att ha vunnit de tre senaste hemmamatcherna hjälpte inte. Det var underbart, du måste beundra talangen, han tittade inte ens upp.”

Allardyce tycker dock att West Ham borde ha fått en frispark innan målet:

”Om du tittar på det igen är det antagligen fult spel av Rooney. Rooney knuffar James Tomkins och det är svårt för domaren att se det. Han hindrar Tomkins att nicka bollen. Den assisterande domaren borde ha sett det men så är det. Vi fick inte ett par [beslut med oss] idag.”

Annars tycker Allardyce att West Ham gjorde en ganska bra match:

”Jag tycker att vi anföll bra och hade tillräckligt med territoriellt övertag emellanåt. Vi började andra halvlek och hade fyra, fem hörnor de första minuterna.

”När Man United leder med 2-0 måste du producera riktig kvalitet och de behöver bara luta sig tillbaka och försvara och försöka straffa dig på kontringar. Men det var en del positivt. De gjorde sex förändringar från i onsdags, men de var alla landslagsmän och de visade det ikväll.

”Min analys om var vi är är att få poängen snabbt så förhoppningsvis kan vi få tre poäng på tavlan i nästa match. De avgörande matcherna för oss är de mot lagen runt oss [i tabellen].”


Källor: Manutd.com, Skysports.com