Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Fokus på Newcastle

På fredagens presskonferens säger David Moyes att United nu fokuserar på morgondagens match mot Newcastle, även om returen mot Bayern München finns i bakhuvudet. Moyes kunde också rapportera om ett något förbättrat skadeläge.

”Det enda vi tänker på är Newcastlematchen,” sa Moyes på presskonferensen. ”Vårt fokus är helt och hållet på Newcastle. Vi måste åka upp dit och stå för en bra prestation och ta tre poäng, för att försöka bygga lite momentum mot slutet av säsongen. Vi kommer att åka dit och försöka göra det.”

Moyes erkänner dock att returen mot Bayern i München på onsdag finns med i beräkningarna:

”Givetvis har jag andra saker i åtanke, men fokuset är är Newcastle och vi kommer att försöka balansera saker korrekt. Vi har en extra dags återhämtning, lördag till onsdag är bättre än förra veckan då det var lördag till tisdag. Men budskapet till spelarna är att det är Newcastle United, det är nästa match och det är den viktigaste.”

Skadeläget

Moyes kunde på presskonferensen också informera med ett något förbättrat skadeläge, då Jonny Evans och Chris Smalling är tillbaka i träning medan Alexander Buttners skada inte oroar United. Ryan Giggs tycks dock inte vara aktuell för spel imorgon. När det gäller Rafael de Silva, som gick ut i halvtid mot Aston Villa och sedan missade Bayernmatchen, fick vi ingen uppdatering.

”Vi har Jonny Evans och Chris Smalling tillbaka i träning. Det hjälper oss. Ryan Giggs drog på sig en liten skada i [Bayernmatchen] och vi är inte så lika oroliga för Alex Buttner. Han är inte så dålig som när han först gick ut.

”Vi har Jonny och Chris på väg tillbaka, vilket är viktigt för oss eftersom vi har saknat dem genom vad som enligt mitt förmenande har varit den tuffaste tiden på säsongen för oss. Vi kunde ha haft nytta av deras ungodm och entusiasm.”

Om Bayernmatchen

Moyes pratade också lite om tisdagens match mot Bayern:

”Det var en speciell kväll, kanske en av de bästa matcherna någonsin som jag har varit involverad i, beroende på atmosfären, publiken och standarden på motståndet. Men ännu viktigare, beroende på prestationen som spelarna stod för.

”Du kan aldrig ifrågasätta Uniteds karaktär. Den är inrotad i klubben och har emellanåt visat sin styrka det här året.”


Källa: Manutd.com