Muss.se » Nyhetsarkiv » Tävlingar

Vinnare: Manchester United Soccer Schools [med vinnarintervju]

Sommaren närmar sig och gräset är redan grönt. Den svenska fotbollssäsongen är några veckor gammal och i sommar kommer Manchester United Soccer Schools hit för att hålla två träningsläger, ett i Göteborg och ett i Stockholm. Mer info om dessa träningsläger här. Medlemmar i MUSS/United.no har såklart medlemsrabatt. Mer info om rabatten här.

Vi har som Sveriges officiella supporterklubb haft äran att lotta ut en plats på sommarens läger till en av våra medlemmar. Detta gjorde vi i form av en tävling. Rätt svar var såklart Ryan Giggs och vann gjorde Pär Jonsson, som både visste svaret och hade tur med lotten. Vi passade på att fråga Pär om hans fotbollsintresse och hans relation till United.

Grattis till vinsten, hur känns det?
Det känns riktigt roligt och spännande, även om jag inte kommer vara den som nyttjar själva priset.

Nej precis, du är lite för gammal för en plats på Manchester United Soccer Schools, vem kommer att ta din plats?
Jag tävlade för min brorson Joels räkning och han är mycket laddad inför fotbollsskolan. Men jag hoppas att jag får tillfälle att vara på plats då det även fanns aktiviteter för föräldrar och närstående.

Hur är dina egna fotbollsfärdigheter?
Om jag hade fått chansen till deltagande i Manchester United Soccer Schools då jag var 9-10 år, skulle det nog gått rätt bra. Jag fick en bra fotbollsfostran i den anrika klubben Svartviks IF (söder om Sundsvall) och hade stor talang i unga år. Karriären tog dock aldrig fart och slutade med spel i de lägre divisionerna i Medelpads seriesystem. Nu för tiden njuter jag endast av fotbollen från publikplats.

Kort reflektion på årets säsong och David Moyes?
Som United-supporter sedan mitten av 90-talet är jag såklart otroligt bortskämd med framgångar och Sir Alex förmåga att få laget att spela The United Way. Det finns mycket som svider i år; ligapositionen, hån från andra supportrar, men det som varit mest sorgligt har nog varit det håglösa sätt vi spelat fotboll. Förhoppningen om att det skulle lossna fanns väl där fram till februari-mars, men nu vill man bara att Silly Season drar igång.

Vi kommer aldrig få veta om någon annan manager hade gjort 13/14 bättre eller sämre än Moyes, eller vad Moyes skulle kunnat åstadkomma 14/15. Jag har väl mest skrikit över bristen på fantasin i anfallsspelet och saknaden av jävlar anamma, två detaljer som en Moyes borde kunnat påverka. Har han dessutom tappat förtroendet från spelarna så känns det ganska naturligt att han kliver av, trots vår stolta historia av långsiktighet. Vikten av rätt rekrytering av manager och spelare under årets transfersommar får Fotbolls VM att blekna i betydelse.

Hur kommer det sig att du håller på United?
Det var storebror som fick in mig på rätt spår i livet och hans söner har såklart samma tur. Något som nu resulterar i en fotbollsskola i sommar. Ett visst tack bör väl också riktas till Tipsextra som bevakade den engelska fotbollen i den tidiga uppväxten.

Hur ofta ser du laget live?
Jag försöker åka över och se United minst en gång per säsong, det har blivit tolv United-matcher live hittills. Bästa stämningen på Old Trafford var FA Cupen mot Arsenal 2008 med storseger och biljetter i hörnet bredvid Stretford End. Då var även min sambo Elin med för första gången. Bästa stämning i övrigt var nog uppladdningen på The Torch innan FA Cup semin mot City 2011 samt ALLA besök på Bishop Blaize.

Du är livstidsmedlem i supporterklubben, vad är det bästa med Muss.se och United.no?
Jag nyttjar mest nyhetsflödet som united.no samt muss.se bidrar med, vidare är MUSS-bloggen alltid trevlig läsning. Det är viktigt med en paraplyorganisation som tar helhetsgrepp om aktiviteter, lokala supporterföreningar, marknadsföring och resor. Det jobb som görs med hemsidor samt medlemstidningen är också nyttigt i vården av det finaste varumärket i världen vi alla är ambassadörer för.