Inför: Southampton – United

En tung säsong når i morgon sin avslutning då Manchester United möter Southampton på St Mary´s Stadium. United kan som bäst bli sexa i tabellen, men då måste Tottenham Hotspur förlora sin match mot Aston Villa på White Hart Lane. Ett Villa som inte har något att spela för. Uniteds säsong är inget annat än ett kapitalt fiasko där främst de underpresterande spelarna skall få skulden, men även den tidigare tränaren David Moyes. Matchen i morgon blir även Ryan Giggs´sista som tränare för United (temporär tränare i fyra matcher).

Manchester United

Manchester United

Skador Evans (vrist), Jones (axel)
Tveksamma Lindegaard (sjuk), Rafael (hamstring), Rooney (ljumske)
Avstängda
Form
V F F V F V
Position 7 | 37 | 19-6-12 | 63-42 | 63
Bästa målskytt Rooney (17)
Disciplin 64 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

DDG-Valencia-Rio-Vidic-Evra-Mata-Carrick-Fellaini-Januzaj-RvP-Wilson.

Jones missar med stor sannolikhet säsongens sista match mot bakgrund av skadan (axel) han ådrog sig i matchen mot Hull City i veckan. Rooney (ljumske) är sedan tidigare osäker och dessutom är både Lindegaard (sjuk) och Rafael (lår) osäkra till start. Evans är sedan tidigare inte tillgänglig på grund av en skada i vristen.

En tänkbar startelva kan vara: DDG-Valencia-Rio-Vidic-Evra-Mata-Carrick-Fellaini-Januzaj-RvP-Wilson. Troligen kommer Giggs att påbjuda Ferdinand, Vidic och Evra att spela tillsammans en sista gång. Ferdinands och Evras framtid i klubben är osäker och Vidic skall lämna för nya utmaningar med tabellfemman i Italien, Inter. I övrigt hade det varit spännande om både Januzaj och Wilson (två mål i debuten mot Hull City i veckan) får förtroende från start. Kanske vågar Giggs även ge unge yttern Lawrence fortsatt förtroende. En trolig bänk kan då bestå av: Amos, Lawrence, Giggs, Welbeck, Smalling, Young (Keane) och Kagawa.

Southampton

Southampton

Skador Davis, Rodriguez, Yoshida
Tveksamma Ramirez
Avstängda
Form
V F F O V V
Position 8 | 37 | 15-10-12 | 53-45 | 55
Bästa målskytt Rodriguez (15)
Disciplin 57 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Boruc-Clyne-Shaw-Wanyama-Fonte-Lovren-Cork-Schneiderlin-Gallagher-Lallana-Davis

Mauricio Pochettinos hemmalag har stått för en fin säsong och kommer, oavsett resultat i morgon, att bli åtta i tabellen. Pochettino har gett många unga spelare chansen och vågat spela en förhållandevis attraktiv anfallsfotboll. Främst är det kanske backen Shaw, mittfältarna Lallana och Rodriguez (skadad sedan en tid) som imponerat. I anfallet finns även tunge Lambert och på mittfältet Wanyama (tidigare Celtic). Till morgondagens match är Rodriguez, Ramirez och Yoshida skadade. En trolig startelva kan vara: Boruc-Clyne-Shaw-Wanyama-Fonte-Lovren-Cork-Schneiderlin-Gallagher-Lallana-Davis.

I Southampton har Lambert, under PL-säsongen, stått för imponerande 23 poäng (12 mål och elva assist). Lallana har stått för 17 poäng (nio mål och åtta assist). Skadade Rodriguez har stått för 18 poäng (15 mål och tre assist). Något överraskande har den så hyllade vänsterbacken Shaw stått för enbart två assist under säsongen.

Historik

United mot Southampton

Totalt 113 59-29-25 198-127
Ligan 93 48-22-23 161-107
Borta 56 21-18-17 83-70
Sista sex
V V V V V O
Sista sex borta
F V V V V V
2013-10-19 (PL) United-Southampton 1-1
2013-01-30 (PL) United-Southampton 2-1
2012-09-02 (PL) Southampton-United 2-3

När lagen möttes den 19 oktober 2013 blev det 1-1 på OT efter att Lovren kvitterat med en minut kvar av ordinarie tid. I motsvarande möte under förra säsongen vände United 2-0 till 2-3 efter ett hat trick av van Persie med ett sent segermål.

Southampton – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: St Mary’s Stadium, Southampton
Tid: Söndagen den 12 maj 2014, 16.00
Domare: Mike Dean
Odds: United 2,6 | Southampton 3,3 | oavgjort 2,6
TV: Viasat Xtra PL1, Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS