Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ett år till för Evra

Manchester United annonserade på fredagskvällen att Patrice Evras kontrakt har förlängt sitt kontrakt med klubben. Det nya avtalet gäller ett år, det vill säga till sommaren 2015.

Evra kom till United i januari 2006 från Monaco. Vänsterbacken har till dags dato hunnit göra 379 matcher för klubben. De senaste åren har han också varit assisterande lagkapten till Nemanja Vidic.

Under sin tid i klubben har Evra vunnit ligan fem gånger, Champions League en gång, ligacupen tre gånger och VM för klubblag en gång.

Notabelt är att Premier League faktiskt föregick United med nyheten då den publicerade listan på kontrakterade spelare förkunnade att Evra hade förlängt sitt kontrakt. Den listan publicerades några minuter innan United meddelade nyheten.

Det kan också noteras att det officiella meddelandet på Manutd.com är mycket kort. Normalt sett brukar kontraktsförlängningar ackompanjeras av kommentarer från spelaren och managern. Detta saknas dock den här gången.

Evra har de senaste åren varit kritiserad och vänsterbacksplatsen anses vara en position som United behöver förstärka. Beskedet att Evra har skrivit på för ytterligare ett år förväntas inte påverka Uniteds jakt på en ny vänsterback. Snarare är tanken nog att Evra ska fungera som mentor till Luke Shaw, som förväntas bli Unitedspelare i sommar.


Källa: Manutd.com