Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

25 spelare till USA

Manchester United har idag meddelat truppen för sommarens försäsongsturné i USA. Louis van Gaal valde 25 spelare då han tog ut sin första trupp som manager för Manchester United. Under turnén kommer United att spela fyra eller fem matcher.

Truppen till USA

Målvakter: David de Gea, Anders Lindegaard, Ben Amos, Sam Johnstone
Försvarare: Rafael da Silva, Jonny Evans, Chris Smalling, Phil Jones, Luke Shaw, Tyler Blackett, Michael Keane, Reece James
Mittfältare: Ander Herrera, Tom Cleverley, Darren Fletcher, Ashley Young, Wilfried Zaha, Shinji Kagawa, Juan Mata, Antonio Valencia, Nani, Jesse Lingard
Anfallare: Danny Welbeck, Wayne Rooney, Will Keane

Matcher i USA

  • Natt ons-tor 24/7, 04.30: LA Galaxy
  • Lördag 26/7, 22.10: Roma
  • Natt tis-ons 30/7, 01.00: Inter
  • Lördag 2/8, 22.06: Real Madrid
  • Natt mån-tis 5/8, 02.00: Eventuell final

Med reservation för att tiderna inte stämmer till fullo. Uppgifterna på Manutd.com stämmer nämligen inte överens med de uppgifter som anges på Lagalaxy.com och Internationalchampionscup.com. Då LA Galaxy och International Champions Cup är arrangör för matcherna väljer vi att lita på deras uppgifter.

Försäsongstruppen är förvisso inte en självklar sanning för vad som kommer att gälla under säsongen, men det är förstås intressant att notera vilka spelare som är med och vilka som inte är med.

Det första vi noterar är att anfallaren James Wilson inte är med i truppen. Hans frånvaro har inte förklarats – vi har ännu inte fått några förklaringar alls – men det är rimligt att anta att han är skadad. Wilson hade skadeproblem i slutet av förra säsongen och han tvingades också lämna återbud till spel med det engelska U19-landslaget under sommaren.

Vi noterar också att Bebe och Anderson saknas. Det kommer inte som någon större överraskning, då båda spelarna förväntas ha gjort sitt i United.

Då Michael Carrick är långtidsskadad, Marouane Fellaini ledig efter VM och Anderson inte får plats innebär det att truppen endast innehåller tre centrala mittfältare. Det betyder sannolikt att vi kommer att få se Phil Jones som mittfältare. Här är det notabelt att Nick Powell inte får plats i truppen.

Trots att Wilson och Powell saknas så innehåller truppen flera intressanta ungdomar. Sam Johnstone är en av fyra målvakter som får följa med till USA. Reece James och Tyler Blackett utgör understöd till Luke Shaw. Tvillingarna Michael och Will Keane tar plats i truppen, liksom Jesse Lingard.

Spelare som kan känna sig besvikna över att lämnas utanför, om de inte är skadade, inkluderar Tom Thorpe och Tom Lawrence. Även Guillermo Varela, Marnick Vermijl, Davide Petrucci och Angelo Henriquez saknas bland de spelare som tidigare har tilldelats tröjnummer i a-laget.

Patrice Evra, Marouane Fellaini, Javier Hernandez, Adnan Januzaj och Robin van Persie har semester efter VM. Det framgår inte om det är aktuellt att de ansluter vid ett senare tillfälle, även om det sedan tidigare är klart att Van Persie missar hela turnén.

Tom Cleverley, Ashley Young, Wilfried Zaha, Nani och Shinji Kagawa har alla rapporterats stå inför en osäker framtid i United. De fem spelarna är dock, till skillnad från Anderson och Bebe, med på planet till USA.

Fyra eller fem matcher

United inleder turnén med några dagars träning. Därefter väntar LA Galaxy i sommarens första träningsmatch, natten mellan den 23 och 24 juli.

United möter sedan kvalificerat motstånd i Roma, Inter och Real Madrid i försäsongsturneringen International Champions Cup. Om United skulle vinna gruppen väntar också en final i turneringen, då mot Liverpool, Manchester city, Milan eller Olympiacos.

Ytterligare en träningsmatch är inplanerad i sommar, då United tar emot Valencia på Old Trafford den 12 augusti.

Det börjar närma sig nu!


Uppdatering: Manchester United har nu meddelat att Anderson är skadad, vilket förklarar varför han inte följde med till USA.