Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Zaha utlånad till Crystal Palace

Wilfried Zaha lämnar Manchester United och återvänder till Crystal Palace för ett säsongslångt lån.

Zaha signerades av Sir Alex Ferguson från Crystal Palace i januari 2013. Han blev omedelbart utlånad tillbaka till Palace för återstoden av säsongen 2012/13 och hjälpte då klubben att säkra avancemang till Premier League.

När Zaha så anslöt till United sommaren 2013 hade Ferguson lämnats och ersatts av David Moyes, som inte hittade någon plats för Zaha i sitt lagbygge, trots att han imponerade under försäsongen. Zaha fick endast sporadiskt med speltid. I januari i år blev han utlånad till Cardiff City, utan att lyckas spela till sig en ordinarie plats.

Zaha trodde möjligen på en ny chans då Louis van Gaal tog över men även om Zaha fick följa med till USA stod det tidigt klart att inte heller Van Gaal hade Zaha i sina planer. Trots skadekris och trots att de som startade mot Sunderland inte medverkade fick Zaha nöja sig med att sitta på bänken då United mötte MK Dons i tisdags.

Det har spekulerats i att lånet skulle komma med en köpoption, men varken Manchester United eller Crystal Palace skriver något om detta på sina respektive hemsidor.

Det är en fantastiskt klubb, men sedan jag åkte dit har det inte gått min väg egentligen,” säger Zaha om United. ”Jag har egentligen inte haft chansen att visa min talang eller spela mycket, det är därför jag tyckte att det skulle vara bäst för mig att få ett lån, få lite erfarenhet och kanske komma tillbaka som en bättre spelare.

Det var en enorm erfarenhet och givetvis har spelarna som jag tränade och pratade med hjälpt mig mycket, som Giggsy, Robin och Rooney. Att prata med folk som det skulle alltid vara till hjälp för mig i min karriär. Robin ger mig tips om hur jag ska avsluta och vem är bättre än Robin när det kommer till att avsluta? Bara att se dem och vara med dem på träning tycker jag har utvecklat mig ännu mer.

Muss önskar Zaha lyckat till framöver!


Källor: Manutd.com, Cpfc.co.uk.