Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tom Cleverley utlånad till Aston Villa

Efter stor dramatik och extrainsatt möte hos Premier League kunde Aston Villa till slut göra klart med Tom Cleverley på ett säsongslångt lån.

Tom Cleverley

Namn: Thomas William Cleverley.
Född: 175 cm/67 kg.
Längd/vikt: Den 12 augusti 1989, i Basingstoke, England.
Position: Mittfältare.
Till United: Den 1 juli 2005, egen junior.
Lämnade United: Den 1 september 2014, för Aston Villa.
Karriär: Manchester United (2008-, 79 matcher/5 mål), Leicester City (2009, lån, 15/2), Watford (2009-2010, lån, 35/11), Wigan Athletic (2010-2011, lån, 25/4), Aston Villa (2014-).
Landskamper/mål: 13/0 (England).
Titlar med United: Premier League (2013), Community Shield (2011, 2013).
Övriga titlar: Football League One (2009).

Det blev en utdragen historia igår kväll där det länge såg ut som att Cleverley var på väg till Everton. Rapporterna säger dock att United och Everton inte kom överens, varför affären rann ut i sanden. Samma rapporter säger att Cleverley hade nobbat Aston Villa till fördel för Everton. När Everton drog sig ur affären gjorde Aston Villa ett nytt försök. Det försöket verkade dock komma för sent men efter lång väntan kunde Premier League till slut godkänna affären.

De exakta detaljerna är fortfarande oklara, men rapporterna säger att Villa har möjligheten att köpa Cleverley för 7,5 miljoner pund i januari. Cleverleys kontrakt med United sträcker sig endast till nästa sommar så det förefaller vara troligt att han har sparkat boll för United för sista gången.

Tom Cleverley inledde karriären i Bradfords akademi. Redan som tolvåring gick han dock till Manchester United och han tog sig upp genom klubbens akademi. Cleverley var tidigt talangfull men han fick vänta länge på a-lagsdebuten.

Cleverley gick till lån Leicester på lån i januari 2009 och gjorde bra ifrån sig. Man förväntade sig nog att han skulle få göra a-lagsdebuten säsongen 2009/10 men istället blev det ett nytt lån, den här gången till Watford. Säsongen 2010/11 väntade ett nytt lån, den här gången till Wigan.

Först 2011 fick han så debutera i Uniteds a-lag. Den säsongen fick han sporadiskt med speltid. De två senaste säsongerna har han spelat runt 30 matcher, de flesta från start. Han lyckades dock aldrig riktigt etablera sig i laget och han var ofta kritiserad.

Muss önskar Tom Cleverley lycka till i framtiden!