Spelarbetyg: Manchester United – Everton

Embed from Getty Images

United tog sin andra raka trepoängare efter ytterligare en 2-1-seger hemma på Old Trafford. Den här gången var det Everton som besegrades efter mål av Di Maria och Falcao och, icke att förglömma, ett förstklassigt målvaktsspel av David de Gea.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 10
Utomjordiskt bra passar i mina ögon mycket väl för att beskriva De Geas prestation i söndags. Utan hans räddningar i slutet av matchen, och på straffen givetvis, så hade United knappast kommit undan med segern i behåll.
Rafael 7
Ännu en stabil insats från brassen, han imponerade särskilt i försvarsspelet, som förhoppningsvis har hittat sig själv igen efter någon säsong av undermåliga prestationer. Det återstår att se om han kan hålla sig skadefri längre än ett par månader i följd.
Patrick McNair 6,5
Det vart lite svettigt mot slutet men såg på det stora hela mycket bra ut igen. En spelande mittback, vilket vi förstås gillar.
Marcos Rojo 6,5
Rojo var också klart godkänd, även om De Gea räddade honom och kollegan från ett par baklängesmål.
Luke Shaw 6,5
Utbytt 71´. Shaw såg bra ut och kom fram fint på sin vänsterkant några gånger. Orsakade straffen precis före halvtid, vilket var lite klumpigt trots att han egentligen var på boll först. Hade en betydligt lugnare afton än kollegan på andra sidan då Evertons anfallsspel i princip bestod av Baines-inlägg. Klev ut med 20 minuter kvar efter att ha fått en smäll.
Antonio Valencia 6
Varnad. Utbytt 79´. Skötte sig bra bakåt, men jag hade velat se honom ligga närmare Baines för att ta bort denne ur matchen. Framåt så åstadkom han i princip ingenting, med undantag av när han hittade Di Maria innan denne spelade fram Falcao till 2-1.
Daley Blind 7
Varnad. Mycket framgångsrik i uppspelsfasen under i alla fall den första timmen och skötte, som vanligt, sina defensiva arbetsuppgifter utmärkt.
Angel Di Maria 8
Ett mål. En assist. Klart bäst av utespelarna. Noterades inte bara för ett fint mål och en genial assit, utan satte igång spelvändningar och producerade farliga inlägg på löpande band.
Juan Mata 6,5
En assist. Mata var rörlig och duktig på att skarva vidare bollen när han väl fick den. Noterades för en assist, men skulle ändå vilja se honom mer involverad i anfallsspelet.
Radamel Falcao 7
Ett mål. Utbytt 73´. Det såg tidigt ut som att det inte skulle vara Falcaos dag då han inte saknade möjligheter men helt enkelt inte fick ordning på bollen/avsluten. När Di Maria skottpassade fram honom till ett öppet läge i den andra halvleken så visade han dock lite av sin kvalitet med ett säkert avslut. Dessutom så var han ännu en gång bra på att hålla i bollen och förmedla den till en medspelare trots hård bevakning.
Robin van Persie 6,5
Varnad. Var liksom Mata rörlig vilket bidrog till de lyckade uppspelen, men det finns ju så mycket mer att få ut av honom!
Tyler Blackett n/a
Inbytt 71´. Ersatte Shaw och gjorde det bra. Lite av en hjälte mot slutet när han räddade United från ett sent insläppt mål sedan De Gea räddat
James Wilson n/a
Inbytt 73´. Startade lovande men strax efter att han kommit in så tappade United allting i anfallsväg och därmed så syntes Wilson knappt till under den resterande delen av matchen.
Marouane Fellaini n/a
Inbytt 79´. Gjorde ett helt okej inhopp mot sin gamla klubb, men känns spontant rätt långt ifrån en startplats.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS