Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Crystal Palace

United vill ha revansch efter att förra veckan ha förlorat Manchesterderbyt, och detta mot ett ganska skadeskjutet Crystal Palace. Detta är en match som man helt enkelt inte får tappa poäng i, om van Gaal inte vill riskera chansen att bli långledig.

Avspark är 16.00, i en match som visas på Viasat Fotboll och Viaplay.

Manchester United

United kommer ifrån en snörplig 1-0-förlust mot Manchester city i ligan där laget spelade relativt bra. Direkt avgörande för matchen blev egentligen Chris Smalling med sina idiotvarningar, vilket då resulterade i ett rött kort. Inte bara det att Smalling blev utvisad i matchen gav oss en mörk framtidstro för försvarsspelarna, då även Rojo skadade axeln och inte kommer kunna vara med i denna match. Det finns mycket att jobba med här, och nu så ser det skralt ut med försvarsspelare.

Van Gaal började få igång mannarna, efter att ha vunnit mot både West Ham och Everton på hemmaplan, men sedan kom mötet med West Brom på bortaplan och man såg direkt ut att vara tillbaka i gammal form igen. Lyckligtvis lyckades man sätta ett oavgjort resultat i den matchen, likaså mot Chelsea i den kommande matchen där man faktiskt spelade ganska bra.

Även om försvarsspelet inte riktigt har klaffat så är ändå ett nästan större orosmoment anfallsspelet. Man har missat väldigt mycket framåt, och mycket av detta har gått genom van Persie och Rooney, spelarna som skulle hålla upp laget i år. Flest mål i serien har van Persie och di María gjort, med tre mål var, efter 10 matcher. Detta låter som någon form utav skämt, men det är tyvärr sant. Tre mål för interna skytteligaledaren, det ska inte vara såhär.

Skadeläget i laget ser ut som följande; Rojo, Jones, Evans, Rafael och Falcao kommer med största sannolikhet att missa matchen. Därtill lägger vi till Smalling som missar matchen på grund av avstängning. Fyra mittbackar (!!!) är alltså borta, och hur nu van Gaal ska lyckas förvandla Uniteds obefintliga försvar till någonting någorlunda stabilt är en stor fråga. Kommer han att matcha ytterligare ett försvarspar i Carrick-Blackett? Kommer Paddy McNair att få spela från start?

Möjlig startelva (4-4-2): De Gea; Valencia, Carrick, McNair, Shaw; Blind, Januzaj, Fellaini, Di Maria; Rooney, Van Persie

Crystal Palace

Eagles it is. Det har inte gått så bra för Crystal Palace denna säsongen. Eller bra och bra, man är endast fyra poäng bakom United, men återfinns först på 17:e plats i ligan. Man har plockat totalt två segrar på säsongen, och båda dessa kom i september månad. Sedan dess har det nästan gått spikrakt ned, förutom det oavgjorda resultatet mot West Brom för två veckor sedan.

Neil Warnock är inte direkt den tränaren som är känd för det mest offensiva spelet, och ögongodis bjuder han inte på allt för ofta. Dock så har Crystal Palace ett stort fokus på försvarsspelet, vilket gör att United kan har problem i denna matchen.

Man har några spelare borta när man nu gästar Old Trafford, och detta är Zaha (som är otillgänglig pga utlåning från United), O’Keefe (skadad) och Jedinak (avstängd).

Att Jedinak är skadad måste ses som positivt för United, då han står för det mer aggressiva försvarsspelet i Palace. Zaha har även haft sina stunder, inte minst mot Chelsea där ha var bra, och jag tror att både han och och van Gaal är glada över att han inte är med denna match. Detta då Zaha är en utav de mer kreativa i laget, och med Uniteds bristande försvar är det bättre att så få kreativa spelare som möjligt är med.

Spelare att hålla koll på är (1) gamle Uniteddödaren Hangeland och (2) gamle Unitedtalangen Frazier Campbell. Båda dessa spelare har gjort livet surt för United tidigare.

Möjlig startelva (4-4-1-1): Speroni; Kelly, Hangeland, Ward, Dann; Puncheon, McArthur, Bolasie, Ledley; Chamakh; Campbell

Historik

Matcherna mellan United och Crystal Palace brukar egentligen bara betyda en sak, säkra poäng. Detta då man har vunnit nästan 64 % av alla matcher man har mötts, och ser man till matcher på Old Trafford har United vunnit 78 % av alla matcher.

Senaste vinsten som Palace tog mot United var dock på just Old Trafford, och detta för nästan exakt tre år sedan. Vinsten kom i Ligacupen och bortalaget tog då segern mot ett ungt United i förlängning.

Matchinformation

Manchester United
Crystal Palace
Turnering: Premier League, omgång 11
Tid: Lördagen den 8 november 2014, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Chris Foy
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Evans (vrist, inget datum), Falcao (smäll, inget datum), Jones (benhinneinflammation, inget datum), Lingard (knä, inget datum), Rojo (axel, inget datum)
Tveksamma Rafael (skadad), Young (skadad)
Avstängda Smalling (en match)
Position 10:e | 3-4-3 | 16-14 | 13
Bästa målskytt Di Maria, Rooney, Van Persie (3)
Disciplin 19 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 21/9 Leicester (B, PL) 3-5
V 27/9 West Ham (H, PL) 2-1
V 5/10 Everton (H, PL) 2-1
O 20/10 West Brom (B, PL) 2-2
O 26/10 Chelsea (H, PL) 1-1
F 2/11 Manchester city (B, PL) 0-1

Crystal Palace

Skador O’Keefe (fot, inget datum)
Tveksamma Delaney (sjuk)
Avstängda Jedinak (en match)
Otillgänglig Zaha
Position 17:e | 2-3-5 | 14-19 | 9
Bästa målskytt Campbell, Jedinak (3)
Disciplin 14 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 24/9 Newcastle (H, LC) 2-3 [1]
V 27/9 Leicester (H, PL) 2-0
F 4/10 Hull (B, PL) 0-2
F 18/10 Chelsea (H, PL) 1-2
O 25/10 West Brom (B, PL) 2-2
F 11/3 Sunderland (H, PL) 1-3
[1] Efter förlängning.

United mot Palace

Totalt 44 28-9-7 83-42
Ligan 34 21-7-6 64-32
Hemma 23 18-2-3 47-14
FYRA SENASTE MÖTENA
O 2005-03-05 (B, PL) 0-0
F 2011-11-30 (H, LC) 1-2 [1]
V 2013-09-14 (H, PL) 2-0
V 2014-02-22 (B, PL) 2-0
[1] Efter förlängning.
SENASTE HEMMAMATCHER
V 2004-11-10 (H, LC) 2-0
V 2004-12-18 (H, PL) 5-2
F 2011-11-30 (H, LC) 1-2 [1]
V 2013-09-14 (H, PL) 2-0
[1] Efter förlängning.

Domare: Chris Foy

M
PL 2014/15 6 15 2 1 1
PL 2013/14 23 63 2 3 9
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »