Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Skador, skador, skador – Rooney tredje bästa engelska målskytt

I ett landslagsuppehåll som mestadels handlade om skadade Manchester United-spelare sköt Wayne Rooney tre mål för England. Rooney har nu 46 landslagsmål och är trea på listan över landslagets bästa målskyttar någonsin. På skadelistan är det värst för Daley Blind som kan bli borta mer än en månad.

United hade klarat sig relativt bra under säsongens två första landslagsuppehåll men under det tredje duggade skadorna tätt.

  • Michael Carrick lämnade återbud på förhand (men kan eventuellt spela på lördag).
  • Robin van Persie stod över en match på grund av skadekänning (men var tillbaka i spel några dagar senare).
  • David de Gea skadade ett lillfinger och fick ingen speltid (men ska förhoppningsvis vara tillgänglig på lördag).
  • Daley Blind skadade knät (och blir borta till jul).
  • Angel Di Maria fick en smäll på foten mot Portugal (men hoppas kunna spela på lördag).
  • Luke Shaw kände av sin hamstring i matchen mot Skottland (men hoppas kunna spela på lördag).

A-landslag

Totalt var det 14 Unitedspelare som åkte iväg på a-landslagsuppdrag (inkluderat utlånade Hernandez och Nani).

Argentina (Di Maria)

Angel Di Maria slapp långa resor den här gången. Hans Argentina vann med 2-1 mot Kroatien på Upton Park och förlorade sedan med 1-0 mot Portugal på Old Trafford. Di Maria startade båda matcherna och blev i båda matcherna (77 respektive 61 minuter) utbytt mot Lamela. Han var inte inblandad i något av de argentinska målen mot Kroatien.

Hans mest notabla insats var kanske då han blev bryskt tacklad av Nani och behövde vård. Di Maria kunde fortsätta spela men smällen påverkade nog att han blev utbytt.

Det var bara en smäll. Jag hoppas att det inte svullnar något mer så att jag kan spela till helgen,” sa Di Maria.

Förbundskaptenen Gerardo Martino kommenterade också smällen: ”Vi tror inte att det är något allvarligt. Det var en ganska tuff smäll han fick. Det var en tuff smäll. Den rev skinnet lite grann. Men vi har haft en titt och utvärderar situationen. Vi kollar på några röntgenbilder, några bilder vi tog, men trots det tror vi inte att det är för allvarligt.

Belgien (Fellaini, Januzaj)

Adnan Januzaj fick chansen från start i träningsmatchen mot Island och han levererade en assist redan efter elva minuter då han hittade Lombaerts skalle på en frispark. Januzaj blev utbytt efter 63 minuter.

Marouane Fellaini spelade hela matchen. Belgien vann med 3-1.

Belgien tog sedan emot Wales i EM-kvalet och fick nöja sig med 0-0. Starten på EM-kvalet har varit en besvikelse för belgarna, med bara fem poäng på tre matcher. Fellaini spelade hela matchen. Mest notabelt var situationen där Liverpoolspelaren Allen springer rakt in i Fellainis armbåge.

Januzaj fick hoppa in i den 89:e matchminuten efter en skada på inhopparen Mertens. Eftersom tilläggstiden var lång fick han ändå ett gäng minuter på planen. Han var aktiv och hade nästan mer boll på de minuterna än han har haft på hela säsongen i United.

England (Carrick, Rooney, Shaw, Smalling)

England fick klara sig utan uttagna Michael Carrick som blev skadad på träning. Skadad blev också Baines, men Shaw fick ändå ingen speltid i EM-kvalmatchen mot Slovenien. Detta då förbundskapten Hodgson tyckte att det var onödigt att registrera Shaw då Baines ändå skulle spela.

Liverpools Henderson försökte sänka England med ett självmål. Lagkapten Wayne Rooney – som gjorde sin 100:e landskamp och spelade hela matchen – ville dock annorlunda och satte 1-1 på straff. Welbeck sköt sedan två mål och England vann med 3-1. Chris Smalling blev inbytt efter 89 minuter. England har fyra segrar på fyra matcher och leder gruppen med sex poäng.

England åkte sedan till Skottland för en träningslandskamp. Rooney spelade återigen hela matchen och slog till med två mål. Chris Smalling spelade också hela matchen och Manchester United hade även Luke Shaw i startelvan, Shaw utgick dock efter 67 minuter, med skadekänning.

England vann med 3-1.

Med sina tre mål är Rooney nu upp på 46 landslagsmål. Bara Sir Bobby Charlton (49) och Gary Lineker (48) har gjort fler. Självmål – 48 – är också före Rooney. Lineker känner hur Rooney flåsar honom i nacken, vilket verkar rätt otrevligt.

Holland (Blind, Van Persie)

Holland förlorade först med 3-2 mot Mexiko och vann sedan med 6-0 mot Lettland. Båda matcherna i Amsterdam.

Guus Hiddink har haft en tung inledning på karriären som förbundskapten. För att rätta till det hela lät han Daley Blind spela på mittfältet mot Mexiko. Blind tackade för förtroendet genom att skjuta ett mål, men han tappade också bollen före ett av de mexikanska målen.

Blind fortsatte sedan som mittfältare mot Lettland men blev alltså skadad och tvingades utgå redan efter 20 minuter. Prognosen är fortfarande preliminär men pekar mot fyra till sex veckor.

Robin van Persie stod över matchen mot Mexiko med skadekänning. Han startade sedan mot Lettland, där han gjorde 1-0 efter sex minuter, spelade fram Robben till 2-0 och Bruma till 4-0. Då hade det gått 78 minuter och lagkapten tackade för sig.

Mexiko (Hernandez)

Javier Hernandez sköt 3-1-målet för Mexiko i matchen mot Holland, då han spelade från start. Han fick sedan ett kort inhopp då Mexiko förlorade med 3-2 mot Vitryssland i Borisov.

Nordirland (McNair)

Paddy McNair var för första gången med i den nordirländska landslagstruppen. Han fick dock ingen speltid. Nordirland förlorade med 2-0 i Rumänien och tappade ledningen i gruppen till just Rumänien.

Portugal (Nani)

Portugal hemmabesegrade Armenien med 1-0 i EM-kvalet och upprepade det resultatet mot Argentina på Old Trafford. Nani startade både matcherna.

Skottland (Fletcher)

Skottland vann med 1-0 mot Irland i EM-kvalet och förlorade sedan mot England med 3-1 i en träningslandskamp. Darren Fletcher fick komma in efter 88 minuter mot Irland och spelade andra halvlek mot England.

Spanien (De Gea)

David de Gea skadade lillfingret på träning och var därför inte aktuell för spel. Han satt förvisso på bänken i båda Spaniens matcher men det var bara för att han är sympatisk och sprider god karma till sina lagkamrater. Spanien vann med 3-0 hemma mot Vitryssland i EM-kvalet. Man förlorade sedan hemma mot Tyskland med 1-0 i en träningslandskamp.

Varken Ander Herrera eller Juan Mata platsar i laget.

Ungdomslandslag

United hade fem representanter i de olika engelska ungdomslandslagen.

England U21 (M Keane)

Michael Keane – som vill kallas Mike, men det bryr sig inte ens FA om, så lycka till med det Michael – spelade hela matchen när Englands U21-landslag förlorade med 3-2 mot Frankrike på bortaplan.

England U20 (Harrop, Wilson)

Englands U20-landslag hade två matcher på programmet. Man spelade 2-2 mot Kanada på hemmaplan och sedan 1-1 mot Portugal på bortaplan. I matchen i Portugal tyckte man inte att det var lämpligt med oavgjort så man sköt straffar för att avgöra det hela och England vann med 4-3.

Josh Harrop spelade första timmen mot Kanada och James Wilson spelade sista halvtimmen.

Både Harrop och Wilson startade mot Portugal. Harrop blev utbytt efter 69 minuter. Wilson blev kvar på planen hela matchen och satte sin straff i straffläggningen.

England U18 (Rashford)

Englands U18-landslag vann två gånger om, 3-2 och 4-1, mot Polen på bortaplan. Manchester Uniteds Marcus Rashford spelade 79 minuter i den första matchen och blev sedan inbytt efter 83 minuter i den andra. Han gjorde dock inget mål men väl en assist i den första matchen.

Övriga spelare

Inte uttagna: Mata, Lindegaard, Herrera, Valencia, Anderson, Vermijl, Janko, Thorpe, Amos, James, Blackett, Pereira, Rothwell, W Keane

Skadade: Rafael, Jones, Rojo, Evans, Falcao, Young, Lingard


Originaltexten uppdaterad med skadeinformation om Di Maria och Shaw.


Källor: Soccerway.com, Thefa.com