Matchtr̴d: Manchester United РStoke City 2-1

Manchester United inkasserade den fjärde raka segern då Stoke besegrades med 2-1 på Old Trafford. Marouane Fellaini och Juan Mata (eller möjligen Marcos Rojo) blev Uniteds målskyttar. Ashley Young räddade ett givet baklängesmål på mållinjen i slutsekunderna.

Publicerat:
2014-12-03,
01.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata: En viktig seger

Jag tycker att vi spelade bättre i andra halvlek, vi hade mer bollinnehav och skapade fler chanser. I slutändan är det en viktig seger, fjärde segern i rad och vi kommer närmare.

Mata passade också på att berömma Marouane Fellaini och David de Gea.

I luften är [Fellaini] en av de bästa, antagligen, i ligan. […] Han är väldigt viktig och jag är väldigt glad för honom eftersom han har haft svÃ¥ra stunder i början. Han var väldigt professionell, han är en bra kille och jag är väldigt glad för honom.

Som alltid träder stora målvakter fram när de behöver göra det, när laget behöver dem. Det är vad David gör varje match.

Publicerat:
2014-12-03,
01.19

Van Gaal nöjd med segern, inte prestationen

Jag är inte nöjd med prestationen. Jag var inte nöjd med första halvlek. Vi var inte så aggressiva som i den senaste matchen mot Hull och vi vill spela på samma sätt. Jag tycker att vi inte håller våra positioner på planen så vi skapar inte så många chanser i den första halvleken.

Van Gaal tycker dock att segern var välförtjänt: ”Du mÃ¥ste se hela matchen och säga att det bara är ett lag som förtjänade det och det är Manchester United.

De Gea fÃ¥r beröm: ”De Gea är en mÃ¥lvakt sÃ¥ han mÃ¥ste stoppa dem. Jag tror att han har tvÃ¥ eller tre skott pÃ¥ sitt mÃ¥l, det är allt. Det är väldigt svÃ¥rt för en mÃ¥lvakt att hÃ¥lla koncentration och fokus, men han förbättrar sig varje vecka sÃ¥ jag är nöjd med honom.

Om 2-1-mÃ¥let: ”Det andra mÃ¥let var Juan Matas, eftersom han tog frisparken. Rojo springer mot mÃ¥lvakten, gör det svÃ¥rt för honom att rädda bollen. Det är nÃ¥got vi arbetar pÃ¥ under träningarna.

Om Wilson: ”Wilson kunde ha gjort mÃ¥l. När han gör mÃ¥l kommer alla att vara nöjdare med honom. Han brukar göra mÃ¥l pÃ¥ träning, men idag gjorde han det inte och det är skillnaden mellan träning och match.

Young räddade segern på mållinjen

Manchester United ordnade den fjärde raka segern via 2-1 mot ett håglöst Stoke. Fellaini och Mata gjorde Uniteds mål. United var genomgående det bättre laget men var slarviga och ineffektiva, vilket höll på att resultera att en utebliven seger.

United gick planenligt upp till 1-0 då Ander Herrera matade ett inlägg från vänsterkanten som Marouane Fellaini nådde allra högst på och tryckte in bollen med huvudet.

Stoke fick sedan kvittera efter slarv av Fellaini, som föll till marken med nacksmärtor i en märklig situation. Gästerna kontrade och medan Uniteds spelare gick pÃ¥ bollhÃ¥llaren fick N’Zonzi fritt skottläge.

United skulle dock ta ledningen igen, dÃ¥ Juan Mata tog hand om en frispark pÃ¥ högerkanten i början pÃ¥ andra halvlek. Mata lyfte in bollen mot den bortre stolpen och den gick över alla och in i mÃ¥l, även om Marcos Rojo – i en offsideposition – pÃ¥stod att han var pÃ¥ bollen.

United kunde sedan kontrollera händelserna och borde ha gjort något mål till.

På tilläggstid vaknade dock Stoke och David de Gea tvingades göra två kvalificerade räddningar. Efter den andra föll returen till Diouf som hade en enkel uppgift att sparka in bollen i mål. Ashley Young dök dock upp som en räddande ängel på mållinjen och kunde rensa. Målkamerorna visade att halva bollen var inne.

Publicerat:
2014-12-02,
20.03

Wilson inne, Rooney ute

Det mest notabla i Uniteds startelva är förstås att Wayne Rooney saknas. James Wilson ersätter Rooney och det är förstås mycket glädjande att Wilson får chansen i startelvan. I övrigt spelar United med samma manskap som spelade större delen av matchen mot Hull, vilket betyder Valencia och Young som ytterbackar.

I Rooneys frånvaro får Michael Carrick kaptensbindeln.

Det blir intressant att se hur Van Gaal formerar laget, men den spontana känslan är att Mata, Herrera, Fellaini och Van Persie springer omkring i rätt fria roller, med Wilson längst fram.

Louis van Gaal bekräftar för övrigt att Wilson skulle ha startat mot Hull, men att anfallaren då blev sjuk.